Jihokorejský seriál Bulgasal: Nesmrtelní představí mýtický svět reinkarnace a pomsty

Eva Lenská
Foto: tvN

V novém jihokorejském seriálu Bulgasal: Nesmrtelní (Bulgasal: Immortal Souls) se podíváme do světa nesmrtelných. Na své si tak přijdou především milovníci fantasy příběhů, mystiky, reinkarnace a romantiky. 

Seriál Bulgasal: Nesmrtelní má 16 epizod a natočil ho režisér Jang Young Woo. Diváky čeká učiněná smršť emocí – od zloby a pomstychtivosti až po smutek a lásku.

Děj vypráví o ženě jménem Min Sang Woon (Kwon Na Ra), která kdysi bývala nesmrtelná. Nyní se reinkarnovala do lidské bytosti a žije jako člověk. Poté, co prošla tragickou událostí, změnila si jméno i identitu. Žije v úkrytu a hledá pomstu. Pamatuje si však všechny své předcházející životy a skrývá se před mužem, jenž ji pronásleduje.

Tím mužem je Dan Hwal (Lee Jin Wook), který byl za doby Joseon vojenským důstojníkem. Poté se přeměnil na bulgasala a stal se nesmrtelným. V takovém stavu přetrvavává už 600 let. Dalším bulgasalem je Ok Eul Tae (Lee Joon), jenž si užívá jak svou nesmrtelnost, tak moc a nahromaděné bohatství. Příběh také ovlivní Dan Sol (Gong Seung Yeon), bývalá manželka Dan Hwala. Ta v sobě ukrývá něco zvláštního.

Režisér Jang Young Woo během tiskové konference k seriálu prozradil: „Při zobrazování minulosti a současnosti jsme se snažili zaměřit na to, abychom ukázali, co se mění a co ne. V rámci omezeného rozpočtu jsme hledali co nejefektivnější řešení. S myšlenkou, že to, co je po stránce kultury nejvíc korejské, bude nejvíc světové, jsme se snažili zachytit krásy korejské přírody a nezapomenout na bohatou historii. Při zobrazování dávných příšer z Korejského poloostrova jsme se snažili, aby to byly příšery korejské a ne cizí. Chtěli jsme, aby byly co nejpodobnější lidem, například duchům. Proto jsme se namísto přehnané počítačové grafiky zaměřili spíše na využití kostýmů, líčení, výtvarného umění a hereckých výkonů.”

Na Netflixu se seriál začne objevovat od 29. ledna.

Zdroj: naver

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.