Fanoušci i herci smutní po odchodu Henryho Cavilla. Novému představiteli Zaklínače ale kolegové fandí

Michaela Pašková
Foto: Katalin Vermes/Netflix

Nejsledovanějším pořadům i přes špatné recenze stále vévodí první část třetí řady fantasy seriálu Zaklínač (The Witcher). Fanouškům zaklínačského světa trojka drásá nervy, protože se s celým projektem loučí jeho velký tahoun Henry Cavill. Hercův nástupce v současné době pilně pracuje na tom, aby jako Geralt z Rivie fanoušky nezklamal.

Je všeobecně známo, že Henry Cavill musel v konkurzech porazit přes dvě stě herců, kteří se ucházeli o postavu Geralta z Rivie. Přestože je velkým fanouškem knižní série Andrzeje Sapkowského a následných videoher, loni v říjnu oznámil, že se s rolí lovce příšer definitivně loučí.

Herečka Freya Allan neboli okouzlující Ciri přiznala, že odchod Henryho Cavilla z role Geralta byl pro obsazení seriálu stejným překvapením, jako pro zmatené fanoušky. „Bylo to pár měsíců po natáčení a pro nás všechny to bylo překvapení. Nyní se ovšem soustředíme na oslavu práce, kterou jsme odvedli na třetí řadě,“ uvedla během rozhovoru pro RadioTimes. „Bude vzrušující vidět Liamovu interpretaci této postavy,“ dodala.

Therica Wilson Read a MyAnna Buring, které v seriálu obě vystupují jako čarodějky, v nedávném rozhovoru pro Screen Rant pěly chválu na výkon Henryho Cavilla. Dle nich jeho ztvárnění Geralta prostě nemělo chybu a za naprosto geniální považují jeho hlas. Šířil radost a dokázal nadchnout staré fanoušky a přivést nové, a to je podle Buring to nejlepší, co se mu podařilo.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Tvorba spin-offu Zaklínače je v plném proudu. O slovo se přihlásí zlodějský gang Potkanů a nelítostný zaklínač Brehen

„Všichni jsme velmi rádi, že jsme mohli mít Henryho Cavilla jako Geralta v tomto seriálu. Rovněž tak skvělé je, že nyní předává štafetu této fantastické postavy dalšímu herci, aby ji rozvinul v něco jiného. To je to, co děláme s fantasy postavami. Jako herci předáváme štafetu dál. Myslím, že je to opravdu, opravdu vzrušující,“ řekla Buring.

Od čtvrté řady jeho místo převezme australský herec Liam Hemsworth. Vzhledem k tomu, že Netflix je proslulý nemilosrdným rušením seriálů, již si nevedou dobře, je na Hemsworthova vyvíjen značný tlak. Producent seriálu Tomek Baginski sice trvá na tom, že změna v obsazení postavy Geralta proběhne zcela bezchybně, ale Cavillovým encyklopedickým znalostem předlohy se jen tak něco nevyrovná.

PSALI JSME: Realistická vize budoucnosti nebo depresivní hit s DiCapriem: 5 sci-fi filmů, které právě teď můžete sledovat na Netflixu v češtině

Fanoušci zaklínačského světa jsou ohledně přeobsazení zatím stále skeptičtí a Hemsworthovi příliš nefandí. Představitelk krásné Yennefer Anya Chalotra prozradila, že s Liamem zatím komunikovali jen přes email a stále se nesetkali. Nicméně herec Joey Batey, který hraje Jaskiera, v rozhovoru pro RadioTimes sdělil, že si těch emailů vyměnili opravdu hodně. „Abych byl upřímný, myslím, že Liam ten čas před natáčením využívá k tréninku, studiu všech knih a vrhá se do toho po hlavě. Nikdo po něm nemůže chtít nic víc, než aby se té roli plně věnoval. A to on dělá.“

Pokud má Liam Hemsworth jako nový Geralt z Rivie uspět, bude pro něj pravděpodobně nejlepší, když se pokusí vyvinout vlastní metodu ztvárnění této postavy. Herecké obsazení vyjadřuje herci známému například ze série Hunger Games svou podporu. Jeho případná snaha kopírovat Cavillův výkon by tak vedla jen ke zbytečné kritice.

Henryho Cavilla coby Geralta z Rivie si budeme moci koncem měsíce ještě trochu užít. Stále nás čekají poslední tři díly třetí řady, které budou na Netflixu 27. července.

Zdroje: RadioTimes, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.