Tvůrci Zaklínače slibují velkolepý nástup nového Geralta. Anya Chalotra alias Yennefer nedá dopustit na Cavilla

Michaela Pašková
Foto: Susan Allnutt/Netflix

Koncem měsíce na Netflix dorazí druhá část třetí řady seriálu Zaklínač (The Witcher), v níž Henry Cavill ukončí své působení jako Geralt z Rivie. Zaklínačský svět obsazení nového Zaklínače těžce nese. Nový představitel bude mít rovnou dva nemožné úkoly, a to obstát jako Geralt a seriál úplně nepotopit už svou přítomností.

První řada fantasy seriálu Zaklínač vstoupila na Netflix v roce 2019. Přestože hodnocení a sledovanost jednotlivých řad od té doby postupně klesá a recenze nezní zrovna přívětivě, Henry Cavill jako Geralt z Rivie odvedl skvělou práci. Dle kritiků i samotných diváků je právě on na seriálu to nejlepší. Bohužel tvůrci se rozhodli od knižní série polského autora Andrzeje Sapkowského odklonit, což bylo jedním z důvodů, proč se Henry Cavill s postavou Geralta loučí. Vzhledem ke skutečnosti, že s ním mělo být natočeno tolik řad, je jeho odchod bolestivý, ale ne zrovna nečekaný.

Henry Cavill je vyhlášeným odborníkem na zaklínačský svět. Není žádným překvapením, že mnohé zajímá, jestli vzhledem k jeho encyklopedickým znalostem byla spolupráce s ním obtížná. Herečka Anya Chalotra, která se v seriálu ujala ztvárnění Yennefer, v rozhovoru s Variety prozradila, že pracovat s odborníkem bylo jako závan čerstvého vzduchu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Tvorba spin-offu Zaklínače je v plném proudu. O slovo se přihlásí zlodějský gang Potkanů a nelítostný zaklínač Brehen

Foto: Susie Allnutt/Netflix

Herecké obsazení seriálu se o odchodu Cavilla dozvědělo až po natočení třetí řady. Ačkoli herečka Anya Chalotra vnímá jeho odchod bolestivě, těší se na nový směr seriálu. „Myslím, že tu ztrátu pocítíme všichni. Byl s námi od prvního dne. Prožili jsme toho spolu hodně. Je to pět let nejen světa, který máme v Zaklínači, ale i COVID. Všechny ty věci, které jsme spolu prožili, a kromě toho i naše silné pouto.“

Po oznámení odchodu Cavilla měla před sebou výkonná producentka Lauren S. Hissrich dvě možnosti, a to celý seriál ukončit třetí řadou anebo pokračovat bez obrovského tahouna celého projektu. První možnost tvůrci nakonec odmítli, protože dle nich existuje ještě mnoho materiálu, se kterým mohou pracovat. Je ovšem otázkou, jestli bude natočeno původně slibovaných sedm řad, protože to vypadá, že tvůrci do role nového Geralta obsadili Liama Hemswortha, aniž by vyzkoušeli jeho chemii s hereckým obsazením.

PSALI JSME TAKÉ: 10 nejlepších fantasy seriálů, které najdete na Netflixu

Herečka Anya Chalotra přiznala, že s ním doposud komunikovala pouze prostřednictvím e-mailů, a ještě se s ním nesetkala. „Neproběhl žádný test, který by otestoval naši vzájemnou chemii. Nebyl součástí procesu jeho obsazení. Jsem velmi zvědavá, jaký jako Geralt bude.“

Jeden z tvůrců Zaklínače Tomek Baginski však prohlašuje, že k představení nového Geralta mají skvělý plán. „Má to dost blízko k jedné myšlence hluboce zakořeněné v knihách, hlavně v páté knize. Má to blízko k jedné knižní události. Díky tomu proběhne Geraltova změna přirozeně. I když půjde o nového Geralta s novým obličejem, myslím, že se vám to bude moc líbit.”

Poslední tři díly s Henry Cavillem vstoupí na Netflix už 27. července.


Zdroje: Redanian Intelligence, CBR.com, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.