Streamovací giganti se poprvé dohodli. HBO půjčí Netflixu hororový fantasy hit, který skvěle zabodoval i u českých diváků

Michaela Pašková
Foto: Home Box Office (HBO)

Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale zvěsti o licenční dohodě na tituly HBO, kterou vyjednávala společnost Warner Bros. Discovery a Netflix, se staly skutečností. Netflix tak svým uživatelům na mezinárodním trhu nabídne jeden z největších hororových fantasy seriálů s názvem Pravá krev (True Blood). Svět upírů, vlkodlaků, měňavců, víl a jiných nadpřirozených bytostí se tak opět dostane do našich domácností.

Jedná se o historickou dohodu, protože poprvé od spuštění HBO Max budou tituly této streamovací společnosti zahrnuty do nabídky jiných gigantů. Mnoho titulů bude dostupných pouze ve Spojených státech, ale pro uživatele z jiných zemí to bude pouze fantasy hit Pravá krev. Nejedná se o exkluzivní dohodu, takže na HBO Max jsou a budou v určitých regionech tituly stále přístupné.

Pravá krev je hororovým fantasy seriálem o sedmi řadách, který vytvořil americký spisovatel a režisér Alan Ball na motivy knižní série The Southern Vampire Mystery od Charlaine Harris. V letech 2008 až 2014 ho sledovalo více než pět milionů diváků. Na svém kontě má pořad několik významných ocenění včetně Zlatého Glóbu a Emmy.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: I přes špatné recenze Zaklínač vládne Netflixu. Podle některých diváků by měl autor knih tvůrce seriálu žalovat

Foto: Home Box Office (HBO)

Seriál se odehrává ve fiktivním městečku Bon Temps v Louisianě, kde mohou díky vyvinuté syntetické krvi žít upíři po boku lidí. Hlavní hrdinka Sookie Stackhous (Anna Paquin) jako servírka pracuje v baru a před světem ukrývá obrovské tajemství. Umí totiž číst lidem myšlenky.

Jako by to nebylo málo, zamiluje se do 174 let starého upíra Billa (Stephen Moyer), zatímco si na ni tajně brousí zuby její šéf Sam (Sam Trammell). Nikdo pořádně neví odkud pochází, a protože ho mají obyvatelé městečka za podivínského majitele baru, nějak zvlášť se o něj nezajímají. A to je jenom dobře, jelikož je měňavcem, který se dokáže proměnit v jakékoliv zvíře si zamane.

Divačkám se podlamovala kolena z Erica (Alexander Skarsgård), velmi starého a mocného upíra, šerifa pátého okresku upírů neboli Louisiany. V minulosti býval Vikingem, takže je obrovský, svalnatý a nebezpečný. Dá se říci, že oproti staromódnímu Billovi je ale zajímavější. A protože se pro sebe snažil získat Sookie, neměl ho Bill zrovna v oblibě.

PSALI JSME TAKÉ: Od Interview s upírem po Stmívání: 10 filmů o upírech, které se řadí mezi klasiku

Ve třetí řadě se objevil vlkodlak Alcide Herveaux (Joe Manganiello), jehož Eric pověřil dávat pozor na Sookie. I on se do servírky s vílí krví, prostřednictvím které se upíři nemusí bát slunečního svitu, zakoukal.

Hit Pravá krev na ČSFD dosahuje hodnocení 75 %. Zatím se ale neví, kdy přesně se seriál toto upíří fantasy na Netflixu ukáže.
Zdroje: What´s on Netflix, TTV News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.