Henry Cavill po Zaklínačovi neteskní. Do kin míří dva jeho filmy, pracuje na temném fantasy a zfilmování oblíbené válečné hry

Michaela Pašková
Foto: Apple TV+

Henry Cavill sice přišel o dvě velké franšízy, ale vypadá to, že smolné období u něj už zřejmě skončilo. Jako Supermana nebo Geralta z Rivie ho sice už neuvidíme, ale za to jsou ve hře čtyři nové snímky, prostřednictvím kterých může opět uchvátit svět. V našem přehledu zjistíte v čem oblíbeného herce uvidíte.

Bývalý představitel Supermana a Geralta z Rivie má stále řadu perspektivních projektů, které by nemusely skončit pouze u jednoho filmu. Vzhledem k tomu, že hodnocení temného fantasy Zaklínač stále klesá, přičemž třetí řada má aktuálně na světovém Rotten Tomatoes pouze 19 %, vypadá to, že Netflix utrpí více škod než Henry Cavill.

Argylle

Po boku překrásné Dua Lipy a zkušeného Johna Cena si Henry Cavill zahraje ve špionážním snímku Argylle. Přestože se Cavill o roli slavného agenta Jamese Bonda uchází už přes deset let, kdy byl nejprve příliš mladý a nyní je konečně v nejlepších letech, poprvé se jako špion představí ve snímku Argylle. V novince, která byla měla vstoupit do kin už v únoru, činy fiktivního špiona jménem Argylle řídí autorka Bryce Dallas-Howard, jejíž bestsellerová špionážní série je nejen populární, ale předpovídá budoucnost přísně tajných misí, což ji staví do hledáčku padoucha Bryana Cranstona.

Dua Lipa a Henry Cavill v očekávaném snímku Argylle.
Foto: Apple TV+

Dle traileru to naštěstí nevypadá, že by se nadcházející film mohl zařadit do škatulky podobných filmů jako je série o Jamesi Bondovi. Novinka Argylle si bude prostřednictvím směsice akce a humoru nenápadně utahovat z několika známých špionážních filmů. Postava Cavilla bude typickým příkladem dokonalého agenta. Vysoký, pohledný, okouzlující muž a ačkoli jeho účes působí příšerně, dámám se z něj budou podlamovat kolena. Jeho bojové schopnosti jsou dle přání autorky knih naprosto dokonalé, takže padouši budou mít co dělat, aby se mu vyrovnali. Nicméně autorka neřídí jen Argyllovo jednání v akci, ale i osobnost, která vychází z jejích rozmarných choutek.

Akční snímek by snadno mohl odstartovat stejně početnou franšízu jako fiktivní romány o agentu Argylleovi a umožnit Cavillovi prozkoumat roli Jamese Bonda, aniž by sám byl agentem 007.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Geraltem se nemusel stát Henry Cavill. O jeho roli se ucházel jiný herec, který hraje v Zaklínačovi

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Připravovaný film podle skutečnosti režiséra Guye Ritchieho, který je známý svými komediálními akčními filmy, by měl vstoupit do kin v příštím roce. Jelikož je v současné době snímek v postprodukci, zatím o něm není známo moc informací. Jelikož se má jednat o dobový epos vycházející ze stejnojmenné knihy Damiena Lewise, je pravděpodobné, že se přidá k celé řadě válečných filmů, jenž jsou hodné ocenění.

Válečná novinka odehrávající se v době druhé světové války bude pojednávat o britské armádě, která rekrutuje tajnou skupinu vysoce kvalifikovaných vojáků, aby se postavila nacistickým silám za nepřátelskou linií.

ČTĚTE TAKÉ: Zaklínač si na konto připsal další obrovské mínus. Kritika profesionálního šermíře je nekompromisní, Cavilla ale chválí

Highlander

Už od roku 2021 je Henry Cavill spojován s rebootem populární filmové a televizní série Highlander. Přestože je tomu už nějaký ten pátek, pořádně si tuto skutečnost fanoušci uvědomili zhruba před měsícem. Příběh skotského horala Connora MacLeoda bude režírovat Chad Shahelski, který je podepsán pod akčními filmy s obávaným Johnem Wickem. V Highlander Cavill jako MacLeod zjistí, že je příslušníkem rasy Nesmrtelných a musí porazit padoucha Kurgana, který chce ovládnout svět.

Více jsme psali zde.

Warhammer 40,000

Warhammer 40,000 neboli Warhammer 40K je stolní válečná hra, která vznikla v roce 1987. Fiktivní svět se odehrává ve vzdálené budoucnosti, ve které je lidská civilizace sužována mimozemšťany a nadpřirozenými bytostmi. Vzhledem k tomu, že rozsáhlá stolní hra byla rozšířena o mnoho knih, má potenciál stát se jednou z největších filmových sérií.

PSALI JSME TAKÉ: Velkolepé fantasy drama Netvor, v němž mrtví povstanou a živí budou trnout hrůzou, se řítí na Netflix

Henry Cavill jako jeden z největších samozvaných hollywoodských nerdů se chystá Warhammer 40,000 přivést k životu. V prosinci 2022 získala společnost Amazon exkluzivní televizní a filmová práva na tento fiktivní svět. Kromě toho, že si Cavil zahraje v prvním filmu z připravované série, bude také výkonným producentem všech nadcházejících snímků a seriálů.


Zdroje: Netflixer, Screen Rant, Collider, GAMERANT

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.