Jedno z nejúspěšnějších kriminálních dramat Netflixu se vrací. Druhá řada seriálu Advokát bude rozdělena na dvě části

Eva Lenská
Foto: Lara Solanki/Netflix

Seriálů z právnického prostředí není nikdy dost a oblíbený Advokát (The Lincoln Lawyer) bude brzy zpět. Netflix oznámil, že druhá řada už je na cestě a vypadá to, že Mickey Haller bude mít zase co dělat. Čeká ho totiž další náročný případ.

Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) není jako ostatní právníci. Tento sympaťák si udělal advokátní kancelář ze zadního sedadla svého Lincolnu a řeší ty největší případy v celém Los Angeles. Práce z auta ale není jediná věc, jež tohoto právníka odlišuje. Mickey posouvá rodinný byznys na zcela novou úroveň, neboť spolupracuje se svou exmanželkou a prokurátorkou Maggie (Neve Campbell) a i druhou bývalou ženou a zároveň asistentkou Lornou (Becki Newton).

ČTĚTE TAKÉ: Silný dokument zabývající se vraždou novináře Kuciaka a jeho snoubenky je na Netflixu. Ukazuje, kam až sahají chapadla slovenské mafie

Děj druhé řady seriálu Advokát bude vycházet ze čtvrté knihy spisovatele Michaela Connellyho s názvem Pátý svědek (The Fifth Witness). V češtině vyšla v roce 2012 v nakladatelství Domino. Mickeyho další případ bude velmi komplikovaný, protože do něj budou zapleteny milostné city.

Na scéně se objeví šarmantní šéfkuchařka a obhájkyně místní komunity Lisa Trammell (Lana Parrilla), jež je obžalovaná z brutální vraždy. Náš hrdina se k dotyčné citově připoutá a pak ji bude muset obhajovat, takže celý případ najednou bude mnohem osobnější. Emoce právníka oslepí, tudíž neuvidí širší souvislosti a drobnosti, které by mu dřív byly jasné okamžitě. Podaří se mu nakonec najít pravdu, podložit ji důkazy a přesvědčit o ní porotu?

Druhá desetidílná řada seriálu Advokát bude rozdělena na dvě části. První část bude mít premiéru 6. července a druhá část 3. srpna.

Zdroj: Entertainment weekly, Tudum, What’s on Netflix, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.