Dramatická upoutávka k 7. řadě seriálu Cizinka poukazuje na Americkou revoluci a spoustu nebezpečných situací

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Television / Jason Bell

Stanice Starz 11. května zveřejnila oficiální upoutávku k 7. řadě populárního seriálu Cizinka (Outlander). Je z ní vidět, že nás čeká spoustu intenzivních momentů, počátek Americké revoluce a také noví hrdinové. Kromě toho již známe datum premiéry. Pojďme si tedy připomenout, na co se můžeme těšit a co budou Jamie a Claire tentokrát prožívat.

Sedmá řada Cizinky bude mít 16 dílů a bude líčit děj sedmé knihy nazvané Paměť kostí (An Echo in the Bone). Tu opět napsala Diana Gabaldon, která momentálně pracuje na desáté knize. Claire (Caitriona Balfe) jsme v 6. řadě opustili za velmi dramatických okolností a z ukázky je vidět, že ji čeká soud a šibenice za vraždu Malvy Christie. Jamie (Sam Heughan) a Ian (John Bell) však pro její záchranu udělají vše. Do života seriálových hrdinů také zasáhne krvavá Americká revoluce.

ČTĚTE TAKÉ: Pokračování oblíbeného seriálu z nemocničního prostředí naštvalo diváky covidem a očkováním. Na Netflix dorazí v červnu

Briannu (Sophie Skelton) čeká nejen porod, ale i mnohou kouzelných okamžiků s manželem Rogerem (Richard Rankin). Je před nimi ale celá řada nelehkých rozhodnutí. Mladého Iana by už konečně mohlo potkat štěstí v lásce. Vždyť je tu nová dívka, kvakerka Rachel Hunter (Izzy Meikle-Small), temperamentní sestra lékaře Denzella (Joey Phillips).

Do hry se vrátí i lord John Grey (David Berry) a Jamieho dospělý syn William (Charles Vandervaart), jenž se oddal britské armádě. Stane se tak Jamieho nepřítelem? Jamie je rebel, nehodlá sloužit koruně, slíbil však, že na svého syna nabude hledět přes hlaveň zbraně. Tohle bude ještě dramatické a zapeklité. Také nás zajímá, zda se setkáme s Tomem Christiem a kdo skutečně zavraždil Malvu.

PSALI JSME: 7. řada Cizinky je natočena, 8. řadou seriál skončí. Tvůrci ale mají pro fanoušky velké překvapení

Osmou řadou seriál definitivně skončí. Pokud vše dobře půjde, bude odvysílána v roce 2024. Caitriona Balfe pro magazín Hello uvedla, že se brzy začne natáčet. K seriálu Cizinka pak dodala: „Změnilo mi to život. S herectvím jsem začala velmi pozdě. Změnila jsem kariéru ve třiceti, což je obvykle věk, kdy lidé říkají: Ještě jsi nic nedokázala, je konec, a dalo mi to všechno. Otevřelo mi to tolik dveří. A Claire je neuvěřitelná. Díky ní jsem toho tolik dokázala a herecky se výrazně posunula.“

MOHLO BY VÁS ZIJÍMAT: Ta nová: V ukrajinském seriálu se mladá agentka snaží zachránit bratra před kriminálem

Herečka a její seriálový partner se velmi sblížili a stali se přáteli. Právě proto mohl Sam Heughan prohlásit: „Když se s ní nevídám a trávíme čas odděleně, je to jako kdybych ztratil někoho z rodiny. Milovaného člověka. Je to velmi zvláštní a netěší mě to. Kdykoli jsme spolu, cítím se dobře a těším se na dny, kdy spolu budeme zase pracovat.“

Prvních 8 epizod 7. řady Cizinky začne na Netflixu vycházet od 17. června. Nejdříve je však najdete pouze na anglickém rozhraní. České titulky dorazí později. Pak se objeví i na české verzi Netflixu.

Zdroj: Hello, sheknows, Starz, Cbr

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.