Ta nová: V ukrajinském seriálu se mladá agentka snaží zachránit bratra před kriminálem

Eva Lenská
Foto: FILM.UA Group

Ukrajinské seriály na Netflixu jsou pro nás zatím možná výjimečné, ale zdá se, že jich bude přibývat. Po odvážné zdravotnici Naděždě z Já jsem naděje přichází na řadu studentka Vera, která se kvůli svému bratrovi ocitne v pasti. Seriál Ta nová (Новенька) měl na Ukrajině premiéru v roce 2019 a je určený především mladému publiku.

Šestnáctiletá Vera je dívka z obyčejné rodiny, která se nedobrovolně dostane na soukromou školu, kde studují děti bohatých a vlivných rodičů. Jedním z jejích spolužáků je Roman, syn zakladatele školy a jeho bývalé manželky a předsedkyně výboru rodičů Ilony Zakrevské.

Mezi Romanem a Verou to okamžitě začne jiskřit. Zpočátku se nemohou vystát, až teprve později si začnou uvědomovat vzájemné city. Nakonec se sblíží díky společné vášni pro hudbu a vpustí do svých srdcí lásku. Jenže Roman netuší, že Vera musí špehovat své spolužáky, aby zachránila mladšího bratra před vězením.

ČTĚTE TAKÉ: První ukrajinský seriál natočený v centru války můžete sledovat na Netflixu. Tvůrce inspiroval příběh odvážné zdravotnice

Soukromá škola Vivat je totiž místo podezřelé z obchodu s drogami. Policie chce zločince odhalit, a tak Veru začlení do třídy maturantů jako tajného agenta. Dívka se tak ocitá uprostřed spletité detektivní zápletky, v níž skutečný zločinec rozehrává vlastní hru. A nejhorší je, že všechny důkazy ukazují na Romana.

Dvacetidílný seriál režírovali Maksym Gulenko, Victor Sukhobrus a Pavel Mashchenko. Do hlavních rolí byli obsazeni Anastasiya Nesterenko, Yegor Kozlov, Yevgeniy Lisnychyi, Yaroslav Shakhtorin, Kateryna Dychka a Iryna Makarova.

Seriál Ta nová je na Netflixu dostupný od 10. května.

Zdroj: IMDb, Film UA Group, babel

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.