Pokračování oblíbeného seriálu z nemocničního prostředí naštvalo diváky covidem a očkováním. Na Netflix dorazí v červnu

Eva Lenská
Foto: National Broadcasting Company (NBC)

Fanoušci seriálů z lékařského prostředí už možná ani nedoufali, že se třetí řada seriálu New Amsterdam objeví na Netflixu. V Americe měla premiéru už na jaře v roce 2021 a za tu dobu možná všichni zapomněli, jaké strasti hlavní hrdinové řeší. Vzpomínky se divákům snad vrátí v červnu, až Max Goodwin, Helen Sharpe nebo Iggy Frome začnou léčit svoje pacienty.

První dvě řady lékařského seriálu New Amsterdam se na Netflix dostaly před dvěma lety. Prostředí velké nemocnice a sympatičtí hrdinové si okamžitě získali přízeň diváků, takže první řada má na ČSFD hodnocení 80 % a druhá 74 %.

Seriál je inspirovaný knihou skutečného lékaře a ředitele nemocnice Erica Manheimera, což mu dodává punc hodnověrnosti. Tvůrce Davida Schulnera úspěch seriálu ohromil natolik, že fanouškům přislíbil celkem pět řad. V USA byly odvysílány všechny a Netflix se snad taky pochlapí a po třetí řadě dodá i zbytek.

ČTĚTE TAKÉ: První ukrajinský seriál natočený v centru války můžete sledovat na Netflixu. Tvůrce inspiroval příběh odvážné zdravotnice

Postavy seriálu jsme opustili ve chvílích, kdy to neměly zrovna jednoduché. Max Goodwin (Ryan Eggold) coby nový ředitel nemocnice musel porazit zákeřnou nemoc a také se vyrovnat se ztrátou manželky. Oporou mu byla sympatická onkoložka Helen Sharpe (Freema Agyeman), psychiatr Iggy Frome (Tyler Labine) a neurochirurg Vijay Kapoor (Anupam Kher). Diváci v nich možná vidí hrdiny, ale oni jsou jen lidmi z masa a kostí, kteří odhodlaně svádí boj se smrtí i byrokracií ve zdravotnickém prostředí.

Seriál se měl původně jmenovat Bellevue podle nejstarší veřejné nemocnice v New Yorku, ve které léčil své pacienty i Eric Manheimer a v níž se také natočil velký počet epizod. Nakonec ale přeci jen zvítězil název New Amsterdam.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejděsivější film všech dob, říkají diváci o mysteriózním thrilleru Netflixu, kvůli kterému chtěli někteří dokonce vyhodit své telefony

Třetí řada bude jiná především tím, že do života pacientů i lékařů zasáhne koronavirová pandemie. České diváky popudila kampaň zaměřená na očkování a uživatelé ČSFD dali řadě hodnocení pouze 64 %. Jedna z recenzentek přímo napsala: „Třetí řada mě zklamala. Silná reklama na očkování a z 90 % jen Covid.“

Uvidíme, co na to řeknou uživatelé Netflixu. S odstupem času budou možná jejich reakce jiné. Pořád ale platí jedno, seriál se soustředí hlavně na příběhy pacientů místo toho, aby věnoval přílišnou pozornost milostným životům lékařů. I když kdo by si nepřál sblížení Maxe a Helen?

Třetí řada lékařského seriálu New Amsterdam bude na Netflixu od 1. června.

Zdroj: ČSFD, What’s on Netflix, autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.