7. řada Cizinky je natočena, 8. řadou seriál skončí. Tvůrci ale mají pro fanoušky velké překvapení

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Television / Jason Bell

Sam Heughan, hlavní hvězda seriálu Cizinka (Outlander), koncem února oznámil, že natáčení sedmé řady skončilo a fanoušci se tak mohou těšit, že ještě letos uvidí spoustu nových dobrodružství Jamieho a Claire. Tvůrci seriálu však promluvili i o osmé řadě, uvedli kolik bude mít dílů, a také nakousli jedno překvapení, které připravují do budoucna.  

Už je to tak, jeden z nejoblíbenějších historických fantasy seriálů pomalu spěje ke svému konci. Dalo se to očekávat, herci nemohou věčně uvíznout v jedné roli a mají i další projekty, kterým se potřebují věnovat, nicméně nebudeme předbíhat. Zatím se můžeme těšit na 7. řadu, která byla úspěšně dokončena a herci jí věnovali krásných 220 natáčecích dní. Její premiéra je naplánovaná na letošní léto.

Komu bylo líto, že 6. řada měla pouhých 8 epizod, může se nyní radovat, protože 7. řada jich bude mít 16. Objeví se v ní nejen staré známé tváře, ale i několik nových. Poznáme tak Jamieho nemanželského syna Williama Ransoma (Charles Vandervaart), který konečně dospěl v přitažlivého mladého muže. A také se seznámíme s Rachel (Izzy Meikle-Small) a Denzellem (Joey Phillips) Hunterovými, kteří jsou kvakeři.

Tvůrci však také oznámili, že osmou řadou seriál definitivně skončí. Pokud vše dobře půjde, bude odvysílána v roce 2024. Kathryn Busby, která zodpovídá za původní obsah stanice STARZ, ohledně toho uvedla:

„Po téměř deset let si seriál Cizinka získával srdce diváků po celém světě a my jsme rádi, že můžeme epický milostný příběh Claire a Jamieho dovést do řádného konce. Než však tuto kapitolu uzavřeme, čeká nás ještě spousta strastiplných a vášnivých příběhů, které budeme vyprávět v průběhu 26 nových epizod, a ještě více informací o tomto dynamickém světě a jeho původu.“

Foto: Robert Wilson/Starz

Z této citace jasně vyplývá, že 8. řada bude mít 10 epizod a jistě bude plná napětí a překvapivých zvratů. To ale není všechno, můžeme se těšit ještě na jeden zajímavý dárek. Cizinka bude mít svůj desetidílný prequel, který se bude jmenovat Blood of My Blood (Krev mé krve) a zaměří se na osudy Jamieho rodičů Briana a Ellen. Diana Gabaldon v únoru na svém facebookovém účtu potvrdila, že začala pracovat nejen na 10. knize Cizinky, ale i na tomto prequelu.

I když se s 8. řadou s Cizinkou rozloučíme, díky slíbenému prequelu si můžeme říkat, že ač je smutné, že něco pěkného končí, je tu naděje, že něco zajímavého a lákavého započne. A tak to v životě (a i v seriálech) chodí.

Zdroj: collider, Digital Spy

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Blanka Košťáková

    Kdy se dočkáme druhé poloviny 7.řady 🙏🙏🙏😀❤️