Po Jupiter’s Legacy se na Netflix řítí další adaptace z Millarworldu. Dvanáctiletý chlapec v ní bude čelit antikristu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Po téměř dvou letech Netflix svým uživatelům nabídne novou adaptaci díla z komiksové společnosti Millarworld. Mexické fantasy drama Jodie, vyvolený (The Chosen One / El Elegido) bude novým pojetím trilogie od slavného Marka Millara a výtvarníka Petera Grosse.

Fantasy drama Jodie, vyvolený bylo natočeno podle slavné trilogie grafických novel American Jesus, která nejprve vyšla pod názvem Chosen. Společně s výtvarníkem Peterem Grossem ji vytvořil skotský komiksový spisovatel Mark Millar. Přestože první díl šel do světa už v roce 2004, pánům velmi dlouho trvalo trilogii dokončit. V letech 2019 až 2020 vycházela navazující série pojmenovaná American Jesus: The New Messiah.

Ačkoliv adaptace Millerových děl Netflixu zrovna moc nevycházejí, Millarworld je stále součástí světa tohoto streamovacího giganta. Fanoušci mohou jen doufat, že nové pojetí American Jesus mi nedopadne jako fiasko s nepovedenou úvodní řadou Jupiter’s Legacy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 6 nových adaptací DC komiksů, které můžete sledovat na Netflixu

Foto: Netflix

V seriálové verzi od Netflixu se příběh přesouvá do Mexika. Dvanáctiletý chlapec Jodie náhle zjistí, že má schopnosti podobné Ježíšovým. Dokáže proměnit vodu ve víno, přimět ochrnuté k chůzi a možní i křísit mrtvé. Zatímco se ho evangeličtí a jakiovští vůdci ve vesnici snaží přimět, aby své schopnosti využil k záchraně lidstva a postavil se antikristu, Jodie chce pouze udělat dojem na holku a konfrontovat ty, kteří ho šikanují. Vše se nicméně zvrtne v momentě, kdy zjistí pravdu o své identitě.

PSALI JSME: V pokračování fantasy seriálu Sandman se představí nové postavy a možná nastane věčné utrpení

V seriálu Jodie, vyvolený další role ztvárnili Bobby Luhnow, Dianna Agron, Carlos Bardem a Tenoch Huerta. Vše bylo natočeno v přírodních kulisách mexického státu Baja California Sur, čímž se tvůrci postarali o to, aby originálním způsobem začlenili místní prvky a tradice do díla Marka Millara a Petera Grosse.

První řada fantasy seriálu Jodie, vyvolený vstoupí na Netflix 16. srpna.


Zdroje: About Netflix, EMPIRE, What‘s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.