Anne s E na konci vás okouzlí nádhernými scenériemi. Natáčelo se na ostrově Prince Edwarda

Eva Lenská
Foto: Netflix

Pokud jste sledovali tento seriál natočený podle knih Lucy Maud Montgomery, možná vás také okouzlila nádherná a čistá příroda kolem. Kde se seriál Anne s E na konci vlastně natáčel a je vesnička Avonlea skutečná? 

Seriál Anne s E na konci si zamilovala celá řada fanoušků románu Anna ze Zeleného domu, kteří s nadšením sledovali nejen děj, ale také se kochali krásným prostředím, do kterého byl zasazen. 

Natáčení probíhalo převážně na ostrově Prince Edwarda, nedaleko východního pobřeží Kanady. Se současnou populací něco přes 150 000 lidí se ostrov může pochlubit odlehlými písečnými plážemi a křišťálově čistou vodou, stejně jako bohatou a rozmanitou faunou.

Statek, ke kterému patřil Zelený dům, se ve skutečnosti nachází v idylickém městě Pickering v kanadském Ontariu a producenti dokonce vyměnili střechu, aby vypadala autentičtěji.

Výkonná producentka Miranda de Pencier v rozhovoru pro CBC vysvětlila rozhodnutí rozdělit natáčení na dvě místa. „Rádi bychom toho na ostrově Prince Edwarda natočili více,” řekla. „Jenže jednou z nejsložitějších věcí, jaké si dokážete představit, je logistika. Přivést obsazení a 200 členů štábu na ostrov, pro nás bylo po finanční stránce nemožné.”

Na otázku, zda existuje Avonlea, producentka odpověděla, že Cuthbertova farma se sice nacházela ve vesničce Avonlea, nicméně ve skutečnosti šlo o fiktivní vesnici , kterou si autorka románu během svého dětství vymyslela.

Foto: Netflix/Chris Reardon
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marta Kratochvílová

    Úplně mě to nalákalo tam jet. Jen seriál byl skvělej, ačkoliv Anne mi chvílemi extrémně lezla na nervy, že bych jí jednu střelila :D