Skvělý atypický příběh, nadchl nový krimi thriller Netflixu zahraniční diváky. V Česku ho přitom všichni přehlédli

Foto: Nyk Dekeyser / Netflix

V pátek 21. dubna na Netflix dorazil nový krimi thriller od tvůrců jednoho z nejlepších politických a špionážních seriálů Netflixu, Fauda. Většina diváků v Česku ho úplně přehlédla, ale přitom jde o opravdu dobrý kousek, který stojí za pozornost. Řeč je o krimi thrilleru Surové diamanty (Rough Diamonds).

Málokterému seriálu nebo filmu se povede, aby si u publika na hodnotící platformě Rotten Tomatoes získal 100% hodnocení. To se nyní povedlo belgickému krimi thrilleru Surové diamanty, který v pátek dorazil na Netflix a mají ho mimochodem na svědomí Yuval Yefet a Rotem Shamir, scénárista a režisér špionážního thrilleru Fauda.

Foto: Nyk Dekeyser / Netflix

Surové diamanty jsou společný projekt Netflixu a belgické veřejnoprávní stanice Eén. Příběh se odehrává na pozadí ultraortodoxní židovské komunity chasidských židů v belgických Antverpách, hlavním městě diamantového průmyslu.

TAKÉ JSME PSALI: Naprosto dokonalý seriál, chválí nadšeně diváci nové politické drama, které přes víkend ovládlo Netflix

Herec Kevin Janssens hraje Noaha Wolfsona, vzpurného syna mocného židovského obchodníka s diamanty, jehož rodina tento byznys provozuje už po několik generací. Před 15 lety se vzdal ultraortodoxního života, ale rozhodl se vrátit a zachránit rozpadající se rodinný byznys. Po návratu do Antverp však přijde na to, že se jeho mladší bratr, který si vzal náhle život, zapojil do temných obchodních jednání s pochybnými lidmi. Sám je vtažen do nebezpečného světa zločinu. Za každou cenu se ale snaží zachránit podnikání a osobní zájmy své rodiny.

Seriál zatím sklízí spoustu pozitivních recenzí. I na ČSFD má aktuálně několik pětihvězdičkových hodnocení a aktuálně se drží na 75 %. Ale prozatím ho hodnotilo jen pár jedinců, protože Čeští diváci tento skvělý kousek zatím vesměs přehlížejí. Globálně aktuálně obsadil 6. příčku mezi TOP 10 nejsledovanějších seriálů. Zaslouží si ale víc.

„Je v tom od všeho trochu a všechno to dohromady velmi dobře funguje. Skvělý příběh od vynikajících herců, nádherná kamera,“ hodnotí jedna z recenzentek na Rotten Tomatoes a další dodává: „Surové diamanty jsou výjimkou mezi mnoha nedávnými originály Netflix. Je to vynikající seriál, je autentický, nejsou v něm drogy ani explicitní sex a žádné sprosté výrazy.“ „Skvělý příběh, atypický, zajímavý intrikami, romantikou, akcí a podobně,“ stojí v dalším hodnocení.

TAKÉ ČTĚTE: Válečný příběh ověnčený Pulitzerovou cenou míří na Netflix. První upoutávka je vytvořena naprosto jedinečným způsobem

Zdroje: Netflix, Rotten Tomatoes, ČSFD, FixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.