Válečné drama nebo česko-slovenský horor: 5 filmů a seriálů, které nově dorazily na Netflix

Foto: Anika Molnar/Netflix

Netflix v uplynulém týdnu vydal další várku novinek v podobě filmů a seriálů. Svým předplatitelům nabízí například rodinný snímek založený na mexické legendě, válečné drama, komedii nebo česko-slovenský horor.

Chupa

Třináctiletý Alex letí z Kansasu do Mexika, aby se setkal se svými tamními příbuznými. Seznámí se tam s dědečkem Chavou, bratrancem Memem a nebojácnou sestřenicí Lunou. Když si konečně začíná zvykat na nové prostředí, objeví před dědečkovou kůlnou mýtické stvoření, mládě čupakabry. Alex zná příběhy o obávané čupakabře, která se dle pověstí živí dobytkem farmářů. Ale nebojí se a s roztomilým tvořením se spřátelí a pojmenuje ho Chupa.

Více jsme psali zde.

Transatlantic

Děj seriálu se odehrává v letech 1940 až 1941. Je inspirován románem The Flight Portfolio a skutečným příběhem amerického publicisty a zachránce Židů Variana Frye. Jemu pomáhají Mary Jayne Gold a Albert Hirschman. Fry roce 1940 odcestoval do Marseille se třemi tisíci dolary v kapse a seznamem ohrožených umělců, kterým chtěl pomoci uprchnout z Evropy. Místo toho zůstal více než rok a snažil se seznat falešné doklady a zorganizovat útěk přes Španělsko a Portugalsko, odkud se jeho klienti dostávali do bezpečí.

Více jsme psali zde.

Ó, Belinda

Půvabná Dilara točí reklamu na šampon Belinda. Snaží se vžít do své role. Vlasy si smyslně myje, usmívá se do kamery a najednou se stane zvláštní věc, ocitne se ve skutečné koupelně své smyšlené postavy. Vyjde z koupelny, uvědomí si, že štáb zmizel a ona se ocitla v cizím domě. A co je nejhorší? Za manžela má úplného pitomce Necatiho, který se diví, proč jeho drahá polovička tak vyvádí. Prostě hotová noční můra!

Více jsme psali zde.

Světlonoc

Česko-slovenský horor vypráví o Šarlotě, která se vrací do rodné horské vesnice na Slovensku. Před mnoha lety odtud bez vysvětlení utekla a místní mysleli, že zemřela. Její příchod je nyní značně znervózňuje a někteří se obávají, že probudí čarodějnici, která podle místních legend starší v okolních lesích. S Šarlotou se rozhodně sblížit bylinkářka Mira a vezme ji do lesa, aby jí ukázala léčivkou sílu přírody, která by jí mohla pomoci uzdravit zlomenou duši. Šarlota se totiž trápí kvůli dávnému záhadnému zmizení její sestry. V místních stájích ale začínají hynout zvířata a obě ženy se stávají podezřelými.

Více jsme psali zde.

Ve Při

Desetidílný seriál pojednává o dvojici naprostých cizinců, jejichž společný incident, který se přihodí na silnici, se vymkne kontrole. Proti sobě se postaví Danny Cho, neúspěšný podnikatel s nějakým tím mindrákem, a Amy Lau, podnikatelka s působivým životem.

Více jsme psali zde.

Zdroje: Netflixer, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.