Nová akční komedie vzdává hold Smrtonosné zbrani a Mizerům. Jednu z hlavních postav hraje Omar Sy

Foto: Netflix

Na Netflix míří francouzská komedie Zase nepoužitelní (The Takedown), v které si jednu z hlavních rolí zahraje představitel seriálového Lupina Omar Sy. Spolu s Laurentem Lafittem vytvoří dost nesourodé policajtské duo.

Příběh se soustředí na Ousmanea Diakité (Sy) a Françoise Mongea (Lafitte), dva policisty s velmi odlišnými styly, původem a kariérou. Tato nepravděpodobná dvojice se znovu setká kvůli kriminálnímu vyšetřování, které je povede napříč Francií. Z toho, co vypadalo nejdřív jako prostý obchod s drogami, se vyklube případ na vysoké úrovni. Společně se tihle dva poldové dostanou nejen do nebezpečí, ale také do komických situací.

Režisér Louis Leterrier, který s Omarem Sy spolupracoval už na Lupinovi, dle magazínu Deadline poznamenal: „Na Lupinovi jsme si rozuměli tak dobře, že jsme hledali další možné společné projekty. Scénář Stéphana Kazandjiana mi připadal nesmírně zábavný a dynamický, s aktuálními tématy, které je v komedii těžké řešit.“

„Chtěli jsme něco mezi buddy movie (podžánr dobrodružného a komediálního filmu; pozn. redakce) Francise Vebera a americkým akčním filmem 80. a 90. let – film vzdává hold Smrtonosné zbrani, Mizerům, 48 ​​hodinám, ale také francouzskému filmu Kopyto,“ dodává.

Film Zase nepoužitelní Netflix nabídne už od 6. května.

Zdroje: Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.