Zhýčkaní psi královny Alžběty a rozverný Trump. Komedie Psí veličenstvo je plná kulturně-politických narážek

Petr Stoško
Foto: Netflix

Netflix nabízí mnoho animovaných titulů pro celou rodinu, ale je jenom jeden, ve kterém se objeví britská královna Alžběta II. s žoviálním Donaldem Trumpem, jež nepustí svůj mobil z ruky a fotí vše, co vidí.

Britská královna Alžběta II. je známá svou láskou ke zvířatům, ať už jde o koně nebo psy. V oblibě má hlavně plemeno corgi. Je všeobecně známo, že její psi mají vlastní jídelníček a je o ně náležitě postaráno. A právě na nevšední palácový život královských corgi se zaměřilo belgické animátorské studio nWave Pictures, které zařadilo i pořádnou dávku politických vtípků a kulturních narážek.

Britská královna Alžběta II. se v animované komedii stará o čtyři pejsky rasy corgi Margaret, Nelsona, Charlieho a Rexe, který je už od mala královniným oblíbencem. Jak šel čas, stal se vrchním královniným psem. Rex je na své postavení náležitě hrdý a rád dává všem najevo, že to on je alfou psí smečky v Buckinghamském paláci a ostatní mu nesahají ani po kotníky.

Jeho poklidný a pohodlný život naruší návštěva amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho manželky Melanie, kteří s sebou přivezu svou fenku Mitzi. Ta se do Rexe okamžitě zakouká. Královně i Trumpovi se libí myšlenka, že by se jejich pejsci sblížili, ale Rex je zásadně proti a neustále od Mitzi utíká.

Při jednom z pokusů se Mitzi vyhnout, způsobí skandál s mezinárodním přesahem, který zapříčiní odjezd amerického prezidenta ze země. Rex je pokárán a spolu s Charliem se rozhodnou z paláce odejít. Na cestě se jim však nevyhnou problémy a Rex skončí v psím útulku. Aby se vrátil zpátky domů, bude muset překonat nejednu překážku.

Filmaři si dali záležet na humorném zpracování skutečných politických postav dnešního světa jakými jsou nejen královna Alžběta a Donald Trump. Tento snímek z roku 2019 je humorně pojatým příběhem o nadměrně zhýčkaných královských psech, na který se může dívat celá rodina.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.