Chcete si s přáteli zahrát Hru na oliheň? Netflix na rok 2024 připravuje až 90 herních novinek

Barbora Kučerová
Foto: Noh Juhan/Netflix

Knihovna pro předplatitele služby Netflix se v roce 2023 rozrostla o značnou řádku filmů, seriálů, ale také videoher. Netflix menší zájem neodradil, ba naopak, snaží se nalákat hráče na pokračování oblíbených her i hry na motivy dobře známých seriálů.

V minulém roce se Netflix činil i v herním průmyslu a pro své předplatitele nabídl zcela zdarma celou knihovnu populárních her. Jen v roce 2023 to bylo 40 her, včetně Grand Theft Auto Trilogy – The Definitive Edition. Dvě hry, konkrétně Oxenfree II: Lost Signals a Love is Blind, vznikaly interně ve spolupráci s Night School a Boss Fight Entertainment.

Netflix v novém roce slibuje větší rozmanitost v žánrech a těšit se můžeme i na příběhy z prostředí oblíbených seriálů. Dočkat bychom se prý mohli i větší podpory dostupných zařízení, na kterých se tyto hry dají spustit.

Na konci roku jsme si mohli vybírat z 86 her – všechny dostupné s členstvím ve službě Netflix, a to zcela bez reklam, dodatečných nákupů v aplikaci nebo dalších poplatků. Netflix v současné době vyvíjí téměř 90 dalších her, a tak můžeme s jistotou říct, že se teprve rozehřívá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 NOVINEK, KTERÉ SI O VÍKENDU MŮŽETE PUSTIT NA NETFLIXU: KANDIDÁT NA OSCARA NEBO NAPÍNAVÉ KRIMI, OD KTERÉHO SE JEN TĚŽKO ODTRHNETE

A co nás čeká v roce 2024? Hru Cozy Grove zná jistě každý hráč, který má v oblibě simulátory s pohodovou atmosférou. Interní studio Spry Fox vyvíjí pro Netflix pokračování s názvem Cozy Grove: Camp Spirit. Znovu se spřátelíte s neobvyklými medvědími duchy a pokusíte se vyřešit, co je tíží. Čekají na vás nové aktivity, noví chlupatí společníci a samozřejmě nové duchařské příběhy.

Zajímavá je i FashionVerse, módní hra, která díky umělé inteligenci slibuje fotorealistické 3D návrhy. V Game Dev Tycoon se stanete vývojářem her z 80. let. Netflix vyvíjí exkluzivní verzi s motivy oblíbených filmů a seriálů. Exkluzivně pro Netflix Games vzniká také Sonic Mania Plus, nová hra se známým modrým ježkem.

ČTĚTE TAKÉ: PODIVNÝ DŮM PŘIPOMÍNAJÍCÍ TETRIS INSPIROVAL SERIÁL HRA NA OLIHEŇ. JEDNA NOC TU STOJÍ MAJLANT

Připravuje se i videohra z prostředí Hry na oliheň, ve které můžete soutěžit se svými přáteli a účastnit se her, které znáte z oblíbeného korejského seriálu i reality show. Podrobnosti zatím nejsou známé, víme jen, že by všechny zmíněné hry měly vyjít v tomto roce.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.