Diváky pobuřuje reality show Hra na oliheň. Naštvaní jsou přitom většinou jen díky vlastní blbosti

Foto: Noh Juhan/Netflix

Seriál Hra na oliheň (Squid Game) ještě bohužel nemá druhou řadu. Čekání na ni však Netflix divákům Netflix zkrátit soutěžní reality show na jeho motivy. Hra na oliheň: Výzva (Squid Game: The Challenge) však spoustu lidí pobuřuje.

Na Netflixu konečně vyšla soutěžní reality show Hra na oliheň: Výzva inspirovaná světově úspěšným jihokorejským seriálem Hra na oliheň. Celkem 456 soutěžících z celého světa v pořadu bojuje o astronomickou výhru 4,56 milionu dolarů.

Vzhledem k tomu, že se jedná o soutěžní pořad spojený se seriálem, zřejmě nikoho nepřekvapí, že se soutěžící museli účastnit více mně stejných her, divákům dobře známých.

Poté, co Hra na oliheň: Výzva vyšla, začali se napříč sociálními sítěmi a hodnotícími platformami objevovat hodnocení, která nebyla zrovna příznivá. Mnoho nespokojených diváků kritizuje hlavně to, že nejde o druhou řadu seriálu Hra na oliheň, ale o reality show. Zřejmě totiž z nepozornosti vůbec nezaznamenali, že Netflix celou dobu propaguje soutěžní pořad natočený na motivy seriálu se skutečnými soutěžícími.

„Hrůza a děs, čekala jsem vítěze první řady, nové hry… Nejhorší nápad, co mohli mít,“ píše na Facebooku ve skupině Netflix tipy CZK/SK jedna z uživatelek sociální sítě, která podle komentáře zřejmě nepochopila, že se nejedná o druhou řadu seriálu.

Podobné je to i pod příspěvkem o show na oficiálním Facebooku Netflixu. „Jo, všichni jsme se těšili, že bude 2. řada a je to hra. Tak nic no,“ píše zklamaná Barča a Veronika se přidává: „Pro mě zklamání. Já se těšila na pokračování a ona to je reality show.“

Ne jinak je tomu u další uživatelky: „Sakra, co to má být za hovadinu? Tak se těším, že budou další díly, další nove hry a hráči a ono tohle?? Hodně velké zklamaní. Ani jeden díl jsem nedokoukala. Bude to to samé až do konce, jen místo zabíjeni barva.“ Ano, v soutěžní reality show s reálnými soutěžícími, nikoliv herci, totiž nikdo neumírá jako ve fiktivním seriálu.

„Aha, já myslela, že to je pokračování. To je něco interaktivního? Musím si to přečíst. Já se těšila,“ píše další. „Koukám na to teď. Jako koukám na to, ale není to tak zajímavé jak originál, myslel jsem, že to bude 2. díl, ne jako Pevnost Boyard,“ komentuje své zlámání Petr.

Soutěžící ve Squid Game: The Challenge..
Foto: Netflix

Ani na ČSFD se to neobešlo bez hodnocení ve stylu „odpad“, kde soutěžící dávají palec dolů za to, že nejde o druhou řadu seriálu. „Velká škoda, že jsem si nevšimnul dříve, že nejde o pokračování snad kultovního seriálu, ale o jakýsi pokus o reality show,“ uvádí jeden z hodnotících ve své „recenzi“, kde vlastně podle svých slov dává špatné hodnocení hlavně za to, že nejde o pokračování seriálu.

Ovšem diváci, kteří si špatně přečetli, o co je, nepocházejí jen z České republiky. Čtenému textu ani trailerům a dalším upoutávkám, o kterých se nedá říct, že by byly nějak zavádějící, neporozuměli ani zahraniční diváci Netflixu. „Myslela jsem, že to bude se stejnými lidmi jako 1. sezóna a není. Viděla jsem 20 minut a vypla jsem to,“ píše na hodnotící platformě Rotten Tomatoes Jennifer. „Myslel jsem, že to bude další sezóna,“ uvádí i Benjamin a Don na tom není jinak: „Pořád jsem čekal, až ta monotónnost skončí, kdy se objeví nějaký chytrý zvrat jako v první řadě, což byla VELMI dobrá show s mnoha překvapeními.“

Mezi tím druhá polovina komentujících a hodnotících nevěří svým očím, když čte komentáře od ostatních. „Celý měsíce dopředu bylo všude avizováno, že jde o reality show na motivy seriálu, a dostala jsem od toho přesně to, co jsem čekala. Propagace podle mě nebyla zavádějící, aby si lidi mysleli, že jde o druhou řadu. Ba naopak,“ píše na Facebooku ve skupině Netflix tipy CZK/SK uživatelka Eliška.

„Mě se to líbilo víc než seriál. Alespoň to bylo bez asijských emočních výlevů. Seriál jsem musela přetáčet, a to já nikdy nepřetáčím. Tohle jsem dala za den,“ dodává ve stejné skupině Lenka, která se řadí k těm, kteří dostali přesně to, co bylo dopředu prezentováno.

A jak je na tom jihokorejský seriál?

Druhou řadu seriálu Squid Game bude produkovat studio Firstman. Herci už se zúčastnili prvního společného čtení scénáře a natáčení začalo v létě. Spekuluje se o tom, že by Netflix mohl 2. řadu vysílat na podzim nebo kolem Vánoc roku 2024.

V předchozím článku jsme vám také představili nové herce, kteří se přidají k některým členům obsazení první řady.

Nové obazení Squid Game pro 2. řadu.
Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Facebook Netflixu, ČSFD, Netflix tipy CZK/SK, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Pobíječ Much

    Vše má svého diváka, ale tenhle nápad moc dobrý nebyl.