Podivný dům připomínající Tetris inspiroval seriál Hra na oliheň. Jedna noc tu stojí majlant

Foto: Netflix

Pokud jste si mysleli, že schodiště z korejského seriálového hitu Hra na oliheň (Squid Game), které připomíná bludiště, je výplodem fantazie autora, pletete se. Ve skutečnosti totiž existuje dům, který byl pro seriál inspirací.

V 60. až 80. letech minulého století navrhl Ricardo Bofill mnoho postmoderních budov. La Muralla Roja ve španělském Calpe je jedním z jeho nejikoničtějších děl. Tato pozoruhodná budova byla navržena v roce 1968 a postavena v roce 1973.

Pokud vám něco připomíná, rozhodně máte pravdu. Až nápadně se totiž podobá schodišťovému bludišti, které můžeme vidět v seriálu i reality show Hra na oliheň od Netflixu. Hráči tudy procházejí vždy, když jdou hrát další hru.

ČTĚTE TAKÉ: DIVÁKY POBUŘUJE REALITY SHOW HRA NA OLIHEŇ. NAŠTVANÍ JSOU PŘITOM VĚTŠINOU JEN DÍKY VLASTNÍ BLBOSTI

La Muralla Roja, což v překladu znamená Červená zeď, prý je opravdu inspirací pro scény, které můžeme vidět v seriálu. Jasně červená hypnotická pokroucená budova, která vypadá jako optická iluze, kontrastuje s modrým oceánem za ní.

Noc v tomto barevném komplexu není žádnou levnou záležitostí. Vyjde vás na v přepočtu na 4500 až 5 600 Kč. Komplex sčítá 50 bytových jednotek a skládá se z úzkých točitých schodišť, která se ovíejí kolem sloupů budovy.

Díky vzhledu podobnému Tetrisu vypadá postmoderní věž trochu jako z devadesátkové videohry. Ve skutečnosti jde ale o celkem luxusní ubytování, v němž každý krok poskytuje neskutečný výhled na rozlehlé okolí plné vody a zeleně.

TAKÉ JSME PSALI: HRA NA OLIHEŇ PŘEDSTAVILA DALŠÍ HERCE PRO 2. ŘADU. JE MEZI NIMI SPOUSTA ZNÁMÝCH OSOBNOSTÍ VČETNĚ ČLENA SVĚTOZNÁMÉ K-POP SKUPINY

Zdroje: Booking, SARAH DE GHESELLE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.