Netflix chce do své nabídky přidat hry. Objevit by se měly už příští rok

Foto: Netflix

Netflix už se nebude věnovat jen filmům a seriálům. Jak už bylo naznačeno dříve, chystá se rozšířit svou nabídku o videohry. Objevit by se na platformě měly už od příštího roku.

Jak bylo předesláno už v květnu, Netflix se chystá rozšířit svou nabídku o hry. Podle serveru Kotaku najal Mika Verdu, který dříve pracoval pro EA nebo Facebook jako viceprezidenta pro vývoj her. To znamená, že se Netflix bude zřejmě snažit o vytváření vlastních her než o jen licencování cizích.

Ačkoliv se Netflix ještě v roce 2019 streamovaní her bránil a tvrdil, že se chce věnovat výhradně filmům a seriálům, nyní otáčí. Nabídnout videohry chce už během příštího roku. Dobrou zprávou je, že zatím neplánuje účtovat si za obsah navíc.

I když se to celé může zdát jako trošku zvláštní krok, jelikož se společnost proslavila díky filmům a seriálům, dává to docela smysl. Vedoucí pracovníci Netflixu bezpochyby sledovali rostoucí úspěch Microsoftu s platformou Game Pass a přemýšleli, že by něco podobného mohli zkusit i oni a vydělat na tom.  

Většina lidí, kteří si Netflix chtěli předplatit, jej už má a stramovací gigant možná pomalu naráží na strop. Výjimkou bylo období pandemie, kdy počet uživatelů vzrostl. Odkud ale brát další nové uživatele?

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.