Slováky naštval nevhodným oblečením a nebere si servítky ohledně Ukrajinců. Herec Vojtěch Dyk slaví narozeniny

Eva Lenská
Foto: Archiv TV Nova / Mikuláš Křepelka

Dnes slaví 38. narozeniny český herec a zpěvák Vojtěch Dyk. Můžeme ho znát z filmu Il Boemo nebo pohádky Anděl Páně 2. Také zazářil v seriálu Pan profesor. I jeho hudební kariéra stojí za zmínku. Každý určitě zná skupinu Nightwork, která dostala v roce 2010 Cenu Anděl, a její hit Tepláky. Dnes se tedy podíváme Vojtovi Dykovi na zoubek a přidáme seznam jeho filmů na Netflixu.

Vojtěch Dyk se narodil 23. července 1985 v Praze. Je synem literárního historika a spisovatele Radko Pytlíka a Věry Dykové, kurátorky Památníku národního písemnictví. Jeho rodina je spřízněna s básníkem Viktorem Dykem, jenž napsal Krysaře. Od sedmi let zpíval v chlapeckém sboru Pueri gaudentes a s herectvím začal v 15 letech. Vystudoval DAMU a Konzervatoř Jaroslava Ježka. Byl frontmanem úspěšné skupiny Nightwork a film Il Boemo mu zajistil nominaci na Českého lva. Jeho manželkou je herečka Tatiana Vilhelmová, se kterou má syna Aloise. Vychovává však s ní i její dva syny z prvního manželství.

Na Netflixu můžete Vojtu Dyka vidět v těchto filmech:

  • Wilsonov
  • Il Boemo
  • Přes prsty
  • Andělé všedního dne
  • Na střeše
  • Revival

ČTĚTE TAKÉ: Netflix vrhá nový pohled na kauzu Depp vs. Heard. Důkladně rozpitvá slavný soudní proces a ukáže, co porota neviděla

Foto: Cinemart

Příjmení na pytel

Jeho otec Radko Pytlík měl celý život problémy se svým příjmením. Proto se s manželkou Věrou Dykovou dohodli, že děti ponesou její příjmení. Ani to však není zrovna výhra, protože v angličtině je „dick“ (čteno dyk) hanlivý výraz pro penis.

Bizarní role

V divadelní hře Láska vole hrál symbolickou postavu Pudla, tudíž ho navlékli do kostýmu psa. O této bizarní roli řekl: „Byl jsem oblečen jako pes s obrovským růžovým penisem a pobíhal na jevišti po čtyřech. Ani jsem nemluvil, jenom štěkal a nakonec zazpíval. Prostě ideální role, dokonalý štěk.“

Ponožkový král

V roce 2020 vyrazil na Ples v opeře, který se konal ve Slovenském národním divadle a Slováky naštval, když se vykašlal na dress code. Vzal si jen květinové sako, obyčejné triko a během vystoupení poskakoval po jevišti bez bot, jen v barevných ponožkách. Podle Slováků to byla stejná módní katastrofa jako ponožky v sandálech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opioidová krize ovládne Netflix: Seriál inspirovaný skutečností vypráví o droze, kterou lidé oslavovali, než je začala zabíjet

Foto: Pilot Film

Štvou ho uprchlíci z Ukrajiny

V pořadu Spotlight si rozhodně nebral servítky a přiznal, že má obavu o budoucnost naší země. Vadilo mu, že Česká republika přijala mnoho ukrajinských uprchlíků, kteří připraví naše občany o práci. Tímto otevřeným názorem popudil spoustu lidí. Nicméně poukázal na Německo a Francii, země, které mají dlouhodobé problémy s přistěhovalci. Také prohlásil, že Putin i Zelenský jsou psychopati.

Osobní život je tabu

Vojta je známý tím, že velmi nerad mluví o svém soukromí. Na sociální sítě nedává žádné soukromé fotky. Proč? Pobaveně vysvětlil: „Držím totiž basu s paparazzi, víte? Díky tomu, že všechny hvězdy dávají svůj život na sociální sítě, ti kluci nemají co jíst. Tím pádem neukazuju nic ze svého soukromí, aby měli co fotit.“

Il Boemo a italština

Na roli Josefa Myslivečka v životopisném filmu Il Boemo se připravoval rok. Chodil na hodiny italštiny a také se musel nazpaměť naučit celý scénář. Samozřejmě, že též v italštině. Natáčení v Itálii ho nadchlo. Obdivoval krásu i starobylost památek a projel se na gondole. Přiznal, že italština je krásná a že se k ní časem vrátí.

Zdroj: ČSFD, Wikipedia, Deník, Blesk, Mix24, Extra, Prima ženy, Novinky

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Andrea Štefková

    Pan Dyk trochu "dezolovatí". Kdo z Ukrajinců mu proboha bere práci? Zelenskij je psychopat stejně jako Putin? Hmmm. Názory hodné pana Vrábela. Už jen chybí, aby pan Dyk začal zpívat na Václaváku dezolátům. Škoda, myslela jsem, že mu to myslí :-) Na jeho koncert už asi nikdy nepůjdu.

    1. Patrik Jelínek

      Co kdyby jsi si vzala ten žlutomodrý hadr a šla tam kam patříš Buď do UA a nebo rovnou do prdele . To že ti blbko něco poví na ČT rozumím že je pro tebe vše co z tvojí prázdnou hlavou pochopíš Ale neurážej lidi co nemaj v hlavě nasráno jak ty Nazdar

  2. Jitka Bžunková

    Má moje sympatie , hošík.Díky.

  3. Martin Jirsa

    Výrobíku, a jaký kroj si měl Vojta vzít do Horních Uher ?

    1. Marta Kratochvílová

      Předpokládám, že na ples se chodí v obleku u v Horních Uhrách.

  4. Jaroslav Valík

    I když pana Dyka moc nemusím, s těmi Ukrajinci má naprostou pravdu. A že Zelensky a Putin jsou oba psychopati je přesné hodnocení jejich povah.

    1. Bozena Bohuslavova

      Je to tak, jak někdo u nás řekne pravdu je hned zle,ale pan Dyk pravdu má.

    2. Ján Vyrobík

      Nechápu, čím takový niktoš, může naštvat Slováky...

    3. Tomáš Sedlák

      Čechům bere práci?! Hele kdy Ukrajinci tady nepracovali tak kdo by dělal tu práci co dělá Ukrajinci?! Ten debilni herec mele 3.14 ní a ty taky. Bude zajímavé když po válce Ukrajinci pojedou domu a sem budou dojíždět migranti z muslimských státu co už se děje i tet. Pak se uvidí.