Co jste možná nevěděli o herečce Shin Se Kyung: Trpí aquafobií a výdělky z YouTube věnuje na charitu

Anež Štefanová
Shin Se Kyung. Zdroj: Netflix

Talentované herečce Shin Se Kyung se i přes její skvělé herecké výkony dostává méně pozornosti, než by si zasloužila. Proto jsme si pro vás připravili deset věcí, které by vás o ní mohly zajímat.

1. Narodila se ve znamení lva

Herečka se narodila v okresu Yangcheon v jihokorejském Soulu dne 29. července 1990. Vystudovala múzická umění na Chung-Ang University v Soulu.

2. Herectví a modelingu se věnuje už odmalička

Do zábavního průmyslu se dostala již v osmi letech. Svoji kariéru začala, když si zahrála ve videoklipu písně Take Five od Seo Tai-jiho z roku 1998. Vidět jsme ji mohli i v remaku, který nazpívala Younha v roce 2017 na oslavu 25. výročí Seo Tai-jiho debutu. Spolu s G-Dragonem z BigBang se objevila také například v dětské televizní show Ppo Ppo Ppo.

3. Proslavila se díky sitkomu

Přestože se Se Kyung aktivně věnovala modelingu a menším rolím v seriálech a filmech, zlom v její kariéře nastal až v roce 2009, tedy jedenáct let po jejím debutu. Díky sitkomu High Kick Through the Roof, kde si zahrála postavu pojmenovanou po sobě, získala celonárodní uznání. Ve stejném roce za svoji roli získala na MBC Entertainment Awards dvě ocenění v kategoriích Nejlepší nová herečka a Nejlepší pár (pár s ní v sitkomu tvořil Yoon Si Yoon). Byla také nominována jako Nejlepší nová herečka na 46th Baeksang Arts Awards v roce 2010.

Zdroj: Netflix

4. Pojďme se podívat na některé její nejznámější seriály

Pokud jste viděli A Girl Who Sees Smells, The Bride of Habaek a Rookie Historian Goo Hae-ryung (Nově psané dějiny), nejspíše jste si herečky už všimli. V posledním uvedeném seriálu si s ní zahrál i Cha Eun Woo ze skupiny Astro. Jejím nejnovějším počinem je Run On (Nezastavuj!), který si můžete pustit i na Netflixu.

5. Je aktivní i na YouTube

Pokud rádi koukáte na vlogy a máte rádi tuto herečku, pak vám uděláme radost. Herečka totiž má i vlastní YouTube kanál, kde nechává fanoušky nahlédnout do svého každodenního života a do zákulisí své kariéry. Její kanál má přes 1,2 milionů odběratelů a před časem si v jednom z videí spolu s fanoušky rozbalila zlaté tlačítko YouTube.

6. Své výdělky z YouTube věnuje na charitu

Hereččiny aktivity na YouTube by pro ni sice mohly představovat značný vedlejší příjem, ale Se Kyung raději většinu výdělků věnuje různým charitativním organizacím. Na konci roku 2020 věnovala svůj výdělek organizaci Good Neighbors, která poskytuje humanitární pomoc, zejména hygienické produkty, doučování a ekonomickou pomoc dívkám z chudých rodin.

Herečka se pro Naver vyjádřila: „Když sdílím na YouTube svůj každodenní život a jsem ve spojení s lidmi, přemýšlím vždy nad tím, co bych právě pro tyto lidi mohla udělat. Během posledního roku se mi dostalo spousty lásky a já bych tuto lásku chtěla lidem oplatit. Doufám, že můj dar pomůže mladým dívkám, které potřebují hodně podpory.”

Zdroj: Netflix

7. Mluví plynně anglicky

Ačkoliv je čistě korejského původu, mluví plynně anglicky, což v Koreji není běžné. Možná i proto získala roli Oh Mi Joo v seriálu Run On (Nezastavuj!), kde hrála překladatelku filmů a tvořila k nim anglické titulky. Své skvělé znalosti angličtiny ukázala již v roce 2019 v televizní show Pocha Beyond Borders. Shin Se Kyung je opravdu nadaná a nejen, že anglicky skvěle mluví, ale také skládá v tomto jazyce i básně.

8. Stala se ambasadorkou UNESCO Goodwill

V roce 2014 se stala ambasadorkou pro UNESCO. Při svém jmenování řekla: „Souhlasím s hodnotami UNESCO, které zasévá do lidských srdcí mír. Být ambasadorkou UNESCO je velká zodpovědnost, ale udělám, co je v mých silách. Miluji čtení a jsem zastáncem propagace gramotnosti. Je mi potěšením toto sdílet i s ostatními.” V roce 2016 herečka navštívila indické Varanasi, aby pomohla přehlíženým ženám v této oblasti. Ženy, které Shin Se Kyung navštěvuje, byly kvůli politické situaci a náboženské diskriminaci zbaveny možnosti se vzdělávat, protože v zemi jsou brány jako podřadné.

9. Trpí těžkou aquafobií

Herečka trpí aquafobií, což někdy představuje komplikace pro její kariéru. Především se tento problém projevil při natáčení The Bride of Habaek. V rozhovoru pro Naver prozradila, jak moc se kvůli scénám pod vodou natáčení bála. „Mé trauma je tak těžké, že mi občas dochází dech, i když se jen sprchuju. Díky obrovské pomoci lidí, co na tom natáčení pracovali, jsem byla schopna scény ve vodě dokončit. I tak se ale cítím špatně, protože to všechno mohlo být mnohem lepší, kdybych nebyla „ta herečka, která se bojí vody”. Ale dělala jsem, co jsem mohla.”

10. Má dva psy

Herečka má doma dva pejsky, kteří se jmenují Jin Guk a Sa Rang. Pejsky můžete často vidět na jejím Instagramu nebo ve videích.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.