Kate Winslet slaví: Při natáčení Titanicu podstoupila velkou oběť. Sošku Oscara má na zvláštním místě

Eva Lenská
Foto: Film Art Media

Nezapomenutelná Rose z Titanicu slaví narozeniny. Při té příležitosti se zaměřme na to, v jakých filmech ji můžeme vidět na Netflixu. A aby toho nebylo málo, máme tu pro vás o této krásné herečce také několik zajímavostí.

Kate Winslet se narodila 5. října 1975 v Readingu. Za svou dlouholetou kariéru si zahrála v mnoha úspěšných snímcích. K těm nejslavnějším patří Titanic, Předčítač, Steve Jobs a Nouzový východ. Za Předčítače dostala Oscara a doma má také pěknou sbírku Zlatých glóbů.

Rychlá cesta ke slávě

Pro herectví se rozhodla už v jedenácti letech, kdy začala navštěvovat hereckou školu Redroofs v Maidenheadu. Nejprve se objevila v reklamě na cereálie, pak v několika seriálech, ale první úspěchy zaznamenala díky filmu Nebeská stvoření z roku 1994. Pak přišel Rozum a cit a s ním i sláva a první ceny. A po Titanicu si už mohla role vybírat.

Nikdy se nestyděla za své křivky

Zpočátku měla pocit, že do Hollywoodu nepatří, protože všechny herečky byly tak štíhlé a krásné. Věděla, že vypadá jinak a postupem času z toho udělala přednost. Nikdy si nenechala nikým diktovat, jak má vypadat a kolik vážit. V roce 2003 se jí magazín GQ musel omluvit poté, co prohlásila, že její fotografie, které časopis zveřejnil, byly digitálně upraveny tak, aby vypadala vyšší a hubenější.

Ledový Titanic

Titanic ji sice proslavil, ale natáčení nebylo snadné. Kate byla jedinou herečkou, která na sobě neměla neoprenový oblek. Přesto musela natáčet mnoho scén v ledové vodě. Podstoupila tak velkou oběť. Celou dobu mrzla a drkotala zuby.

Přátelství s DiCapriem

S Leonardem DiCapriem si kromě Titaniku zahrála také ve filmu Nouzový východ. Už mnoho let jsou blízkými přáteli a dokonce spolu byli i na dovolené. Její děti o slavném herci mluví jako o strýčkovi Leovi.

Oscara má v koupelně

Oscara za film Předčítač má v koupelně! Na otázku proč zrovna tam, odpověděla, že každý, kdo ji navštíví a zajde k ní do koupelny, může se soškou strávit pár klidných chvil, vzít ji do ruky a pak třeba pronést děkovnou řeč.

Chválí koordinátory intimity

Jelikož se v mnoha filmech svlékla a natočila slušný počet intimních a sexuálních scén, pochvaluje si koordinátory intimity, kteří v dobách, kdy byla mladší, neexistovali. Řekla, že mluvit o intimních věcech při natáčení je trapné, tudíž je takový koordinátor intimity jen ku prospěchu.

Miluje své nohy

Kate Winslet má na ženu poměrně velká chodidla, ale svoje nohy má ráda. Pro časopis Good Housekeeping uvedla, že je tak trochu posedlá svýma nohama. Leonardo DiCaprio se smál, když zjistil, že má stejně velké nohy jako on a nazval její boty kánoemi.

Manželé a děti

Kate má tři děti. Její dcera dostala jméno Mia Honey a synové se jmenují Joe Alfie a Bear Blaze Winslet. Prvním manželem herečky byl  režisér Jim Threapleton. Poté si vzala režiséra Sama Mendese a nakonec se v roce 2012 provdala za Neda Rocknrolla, synovce miliardáře Richarda Bransona.

Na Netflixu ji můžeme vidět v těchto pěti filmech:

  • Prázdniny
  • Rozum a cit
  • Steve Jobs
  • Divergence
  • Rezistence

Zdroj: goodhousekeeping, irishtimes, pandorasbox, standard

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.