Netflix vrhá nový pohled na kauzu Depp vs. Heard. Důkladně rozpitvá slavný soudní proces a ukáže, co porota neviděla

Eva Lenská
Foto: Netflix

Johnny Depp má konečně klid, ovšem jen na chvíli. Po soudních přích s bývalkou Amber Heard zazářil v Cannes s filmem Jeanne du Barry – Králova milenka a nejspíš neřešil seriál, jenž vrhá nové světlo na příběh, o kterém si všichni myslí, že ho už znají. Ano, Netflix totiž uvede dokumentární minisérii Depp vs. Heard, ve které poprvé zazní svědectví obou stran. Chcete-li vědět, co porota neviděla, nenechte si tuto novinku ujít.

V roce 2018 se Amber Heard podělila s deníkem The Washington Post o své zkušenosti se sexuálním zneužíváním a domácím násilím. Bývalého manžela Johnnyho Deppa sice nejmenovala, ale po zveřejnění příspěvku jeho právní tým prohlásil, že tato pomluva nenapravitelně poškodila jeho kariéru. Z toho důvodu pak Depp svou ex zažaloval a požadoval odškodné ve výši 50 milionů dolarů. Ta nelenila a požadovala rovnou dvakrát tolik.

V dubnu 2022 začal ve Fairfaxu ve Virginii soudní proces Depp vs. Heard a na rozdíl od většiny významných případů byly v soudní síni povoleny kamery. Následovalo šestitýdenní martyrium plné mediálního šílenství, veřejných spekulací a vášnivých kampaní na sociálních sítích, které argumentovaly nevinou jedné či druhé strany. Soud nakonec vyhrál Depp a Amber bylo nařízeno, že mu má za všechny pomluvy zaplatit 15 milionů dolarů.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlépe placené hvězdy Netflixu: Za jednu epizodu si vydělají tolik peněz, kolik obyčejný člověk nemá ani za celý život

Foto: FilmDistrict / Peter Mountain

Jenže to pořád není definitivní tečka za celou záležitostí. Důkazem je i tato třídílná minisérie, kterou natočila producentka a režisérka Emma Cooper. Ta má mimo jiné na svědomí třeba skandální dokument Tajemství Marilyn Monroe: Ztracené nahrávky. Na čí straně tato dáma stojí? Trochu nám napoví její komentář k Deppově úspěchu v Cannes, ale nebudeme dělat unáhlené závěry.

„Jsem si jistá, že se během soudu v komentářích objevily prvky misogynie, ale také si myslím, že spousta veřejného mínění kolem procesu byla prostě velmi poplatná povaze showbyznysu,“ uvedla věcně. „Johnny Depp s sebou přináší spoustu historie. Lidé ho chtějí bránit. Hrál legrační postavy. Lidé ho považují za piráta. Milého piráta.“

Třídílná minisérie poprvé ukáže výpovědi Deppa a Heard souběžně, přičemž využije 200 hodin živě přenášeného soudního procesu z hlavních zpravodajských relací a nezapomene na komentátory na TikToku a Twitteru. Dokument Depp vs. Heard nakonec důkladně rozebere roli, kterou v procesu sehrála sociální média, a vznese provokativní a nepříjemné otázky na téma, jak mohly konverzace probíhající mimo soudní síň ovlivnit výsledek. Také prozradí, co porota neviděla a co se v soudní síni nesmělo.

Kontroverzní minisérie Depp vs. Heard bude na Netflixu dostupná 16. srpna. I s českým dabingem.

Zdroj: inews, Tudum, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.