Celebrity, které mají podivné fobie: Kdo trpí pediofobií, lepidopterofobií nebo swinofobií

Foto: Netflix, HBO/Niko Tavernise, Saban Films

I celebrity mají nějaké ty strašáky ve skříni. Kdo se bojí motýlů, klaunů, prasat, hromů nebo nepořádku? Na to, jaké podivné fobie mají slavní, se můžete podívat v tomto článku.

Herec Johnny Depp trpí coulrofobií, což je strach z klaunů. Děsí ho zejména jejich namalované úsměvy. V dětství měl o nich prý dokonce noční můry. Stejnou fobií prý trpí i hvězda Harryho Pottera  Daniel Radcliffe.

Zpěvačka, skladatelka a herečka Katy Perry trpí nyktofobií, tedy strachem ze tmy. Přiznala, že spí při rozsvícených světlech, protože si myslí, že „ve tmě se děje spousta zlých věcí“.

TAKÉ JSME PSALI: Rodiče je pojmenovali jinak: 10 herců a hereček, kteří si změnili jména

Herec Channing Tatum v pořadu Ellen DeGeneres přiznal pediofobii. Znamená to, že se bojí porcelánových panenek. Prý ho opravdu hodně děsí.

Královna popu a herečka Madonna se děsí hromu a nikdy nevystoupí, když prší a hřmí! Tato fóbie se nazývá brontofobie.

Strachu z motýlů se říká lepidopterofobie. Tou trpí například herečka Nicole Kidman. Podle ní je na nich cosi děsivého a divného. Když je vidí, má záchvaty úzkosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 8 fantastických herců, kteří nikdy nezískali Oscara

Zajímalo by nás, jak to hvězda Pobřežní hlídky dělá, když se třeba líčí nebo obléká. Pamela Anderson totiž trpí fobií zvanou eisoptrofobie. Lidé, kteří ji mají, mají strach ze zrcadel a neradi se do nich dívají. Bojí se, že v nich uvidí něco děsivého.

Megan Fox se tak bojí dotknout suchého papíru, že potřebuje důležité dokumenty zalaminovat, aby se jich mohla dotýkat. A když čte scénáře, nechává si vedle sebe hrnek s vodou, aby si do něj mohla ponořit prsty, než otočí stránku. Této fobii se říká papyrofobie.

TAKÉ ČTĚTE: 5 nejlépe vzdělaných hollywoodských hvězd: Tihle herci a herečky se pyšní vysokoškolskými tituly

Orlando Bloom má strach z prasat. Odborně se tomu říká swinofobie. Tento fakt je známý od doby, kdy herec natáčel film Království nebeské. Během natáčení se po place rozběhlo prase a Bloom před ní utíkal jako o závod.

Ačkoliv je David Beckham pořádný kus chlapa, i on má pár strašáků, které nemůže vystát. Má strach z ptáků (ornitofobie) a z nepořádku (ataxofobie). Skříň Davida Beckhama je podle Victorie Beckham barevně sladěná a jeho plechovky s nápoji musí být v lednici dokonale seřazené.

Zdroje: DAWN, FearOf, Super, TV Guru, Online Psychology Degree

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.