Rodiče je pojmenovali jinak: 10 herců a hereček, kteří si změnili jména

Foto: Bettina Strauss/Netflix, Paramount Pictures / George Kraychyk, Amazon Prime Video

Pamatujete si, jak Natalie Hershlag v roce 2011 získala Oscara za Černou labuť nebo jak se vám Caryn Elaine Johnson vryla do paměti jako Sestra v akci? Že ne? Možná proto, že je znáte pod úplně jinými jmény.

Mindy Kaling

Herečka a tvůrkyně seriálu Tenkrát poprvé Mindy Kaling, která se narodila jako Vera Mindy Chokalingam, se rozhodu změnit si jméno, když se dostala na výsluní v americkém zábavním průmyslu. Své prostřední jméno přijala jako své první a zkrátila si příjmení.

ČTĚTE TAKÉ: 5 nejlépe vzdělaných hollywoodských hvězd: Tihle herci a herečky se pyšní vysokoškolskými tituly

Foto: Tommaso Boddi/Getty Images for Netflix

Nina Dobrev

Hvězda Upířích deníků Nina Dobrev se narodila v Bulharsku jako Nikolina Konstantinova Dobreva, ale zkrátila si křestní jméno i příjmení. Takže nyní zní tak, jak ho známe dnes. Pro herce s příjmením, které může být obtížné vyslovit, je někdy změna dobrým krokem.

Foto: Bettina Strauss/Netflix

Vin Diesel

Vin Diesel zní mnohem více jako akční hvězda než Mark Sinclair. Co myslíte? Hvězdný herec z Rychle a zběsile si však ve skutečnosti změnil jméno dávno před tím, než stoupla jeho sláva v Hollywoodu. Na Vina Diesela se přejmenoval už v době, kdy byl vyhazovačem v New Yorku.

TAKÉ JSME PSALI: Jsou na ženské: 10 slavných hereček, kterým se líbí stejné pohlaví

Foto: Paramount Pictures / George Kraychyk

Whoopi Goldberg

Sestra v akci známá jako Whoopi Goldberg se narodila na Manhattanu v roce 1955 jako Caryn Elaine Johnson. V 70. letech Whoopi žila v Kalifornii a její spolupracovníci si všimli, že měla problémy s plynatostí. Dali jí tedy přezdívku Whoopi Cushion (prdící polštářek). Když si pak vymýšlela umělecké jméno Whoopi byla jasná volba. Později jí její matka řekla, že jméno Whoopi Cushion zní ale absurdně, a poukázala na to, že by ji v Hollywoodu přijali lépe, kdyby vystupovala pod židovským příjmením, a tak přišlo na příjmení Goldberg.

Foto: Touchstone Pictures

Ice Cube

Snad jste si nemysleli, že tohoto herce a rappera rodiče opravdu pojmenovali „kostka ledu“? Ice Cube je známý po celém světě pod svým uměleckým jménem, ​​ale jeho rodina ho zná jako O’Shea Jacksona.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 7 herců a hereček, kteří byli při natáčení filmových scén opilí

Foto:  New Line Cinema

Michael Keaton

Když uslyšíte jméno Michael Douglas, pravděpodobně se vám jako první vybaví herec z Wall Street. Možná ale nevíte, že představitel Batmana Michael Keaton se narodil se stejným jménem! Změnil si tedy příjmení, aby to bylo pro Hollywood méně matoucí.

Foto:  Millennium Media

Antonio Banderas

Tento španělský herec se rozhodl přijmout své druhé jméno jako své první. I když se při narození jmenoval José Antonio Banderas a při vynechání prostředního jména by to byl prostě José Banderas, dnes je známější jako Antonio Banderas.

ČTĚTE TAKÉ: Jason Momoa se vyřádí v novém fantasty Netflixu. První upoutávka je pořádná jízda

Foto: Relativity Media / Claudette Barius

Natalie Portman

Natalie Portman se stala pojmem poté, co hrála v desítkách filmů a získala Oscara za roli ve filmu Černá labuť z roku 2010. Dneska ji známe hlavně jako novodobou hrdinku z Thora. Při narození ale dostala úplně jiné jméno. Narodila se v Jeruzalémě jako Natalie Hershlag. Proslýchá se, že přijala dívčí jméno své babičky, aby si jako dětská hvězda zachovala soukromí.

Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Jamie Foxx

Příběh za uměleckým jménem Jamieho Foxxe rozhodně není takový, jaký byste očekávali! Jako mladý komik se jménem Eric Marlon Bishop měl Foxx problém zajistit si místo na stand-up večerech. Pak si všiml, že komičky byly často na jeviště povolány jako první, protože jich nebylo tolik. Začal tedy vystupovat pod genderově neutrálním jménem Jamie. Jeho příjmení Foxx bylo inspirováno komikem a hercem Reddem Foxxem.

Foto: Foto: Parrish Lewis/Netflix

Charlie Sheen

Zajímavé je, že Charlie i jeho otec Martin ve své herecké kariéře přijali příjmení Sheen. Charlie si však na rozdíl od svého otce změnil příjmení legálně. Charlie Sheen se narodil jako Carlos Irwin Estévez. Kromě příjmení si tedy změnil i své křestní jméno.

TAKÉ JSME PSALI: Emmy 2022: Zendaya měla jedny z nejhezčích rób, Reese Witherspoon zazářila v modré

Foto: FX/Frank Ockenfels

Zdroje: Backstage, Cheat Sheet, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.