Herec z populárního seriálu dostal doživotí. Zabil svoji matku

Foto: Dean Buscher/Netflix

Čtyřiadvacetiletý herec z populárního seriálu Netflixu Riverdale Ryan Grantham byl odsouzen k doživotnímu vězení poté, co se přiznal k vraždě své matky Barbary Wait.

Čtyřiadvacetiletý kanadský herec, který hrál Jefferyho Augustina v teenagerském dramatu Riverdale, byl ve středu odsouzen u Nejvyššího soudu Britské Kolumbie ve Vancouveru. Přiznal se k vraždě druhého stupně poté, co byl původně obviněn z vraždy prvního stupně. Prokuratura uvedla, že také plánoval zabít kanadského premiéra Justina Trudeaua.

Grantham se přiznal, že střelil svou matku zezadu do hlavy, když hrála na klavír v jejich domě severně od Vancouveru. Na videu pořízeném na Go-Pro kameru po vraždě mladík natočil tělo své matky a řekl: „Střelil jsem ji zezadu do hlavy. Věděla, že jsem to já.“

Hodiny po vraždě popíjel pivo a kouřil marihuanu. Potom si vzal auto se třemi zbraněmi, střelivem a 12 vyrobenými Molotovými koktejly, zásobami pro kempování a plán k rezidenci Trudeaua v Rideau Cottage.

Ujel zhruba 200 kilometrů na východ do města Hope. Následně se však otočil a jel na policejní stanici ve Vancouveru, kde policistovi oznámil, že zabil svou matku.

Zdroje: BBC, NY Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.