Fanynka mu vlezla do postele a dobrovolně strávil nějaký čas na psychiatrii. Co jste ještě nevěděli o oslavenci Bradu Pittovi?

Eva Lenská
Foto: Sony Pictures Entertainment

Dnes má narozeniny jeden z nejcharismatičtějších mužů světa, Brad Pitt. Tento sympaťák zraje jako víno a my se mu podíváme na zoubek s několika zajímavostmi. Také si řekneme, jaké filmy s ním najdeme na Netflixu.

William Bradley Pitt se narodil 18. prosince 1963 v Oklahomě. Vyrůstal ve věřící rodině a o film se zajímal už od dětství. Byl dvakrát ženatý. Poprvé si vzal Jennifer Aniston, známou ze seriálu Přátelé, a po druhé se oženil s Angelinou Jolie, se kterou má šest dětí (tři adoptivní). Kromě herectví je také producentem mnoha filmů a seriálů. Má Oscara za film Tenkrát v Hollywoodu a Zlatý glóbus za snímek Dvanáct opic.

Na Netflixu můžeme Brada Pitta vidět v těchto filmech:

  • Spáči
  • Sedm let v Tibetu
  • Podivuhodný případ Benjamina Buttona
  • Hanebný pancharti
  • Legenda o vášni
  • Moneyball
  • Železná srdce
  • U moře
  • Ad Astra
  • Sázka na nejistotu
  • Podfu(c)k
  • Interview s upírem
  • Světová válka Z
  • 12 let v řetězech
Foto: Paramount Pictures/Jaap Buitendijk

Na kurzy herectví si musel vydělat

Brad Pitt nepatří k dětem, které se narodily se stříbrnou lžičkou v puse. Na kurzy herectví si musel vydělat. Moc si nevybíral a bral i špatně placenou práci. Dělal šoféra, hlídal parkoviště, prodával zmrzlinu nebo nosil kostým obrovského kuřete pro restauraci El Pollo Loco.

Nesouhlasí s náboženskými názory své rodiny

Brad i jeho sourozenci vyrůstali v silně konzervativní křesťanské rodině a byli vychováváni jako jižanští baptisté. Herec s přibývajícím věkem začal více přemýšlet sám o sobě, a uvědomil si, že nemůže souhlasit s náboženskými názory svých rodičů. Ve skutečnosti se považuje spíše za agnostika a ateistu.

Fanynka mu usnula v posteli

V roce 1999 se do jeho domu vloupala devatenáctiletá fanynka. Převlékla se do jeho šatů a usnula v jeho posteli. Druhý den ji objevila hospodyně, která rychle zalarmovala policii. Dívka byla zatčena a podle soudního příkazu se tři roky nesměla k Bradovi ani přiblížit.

Strávil den na psychiatrii

Herci jsou zvyklí přinášet různé oběti, aby podali ten nejlepší herecký výkon. Brad Pitt není výjimkou. Když byl obsazen do role psychiatrického pacienta ve filmu Dvanáct opic, strávil den na psychiatrickém oddělení ve Philadelphii. Zdá se, že udělal dobře, protože za onen film dostal Zlatý glóbus.

Příliš pohledná tvář je někdy na škodu

Někdy se krása nevyplácí. I s tím má Brad své zkušenosti. V Roce 2002 zakázali v Malajsii jeho reklamu na Toyotu Altis. Důvodem nebyl obsah reklamy nebo její podstata, ale doslova Pittův obličej. Náměstek ministra Zainuddin Maidin uvedl, že hercova až příliš pohledná tvář vyvolá v místních obyvatelích pocit méněcennosti a navíc ponižuje Asiaty.

Foto: Columbia Pictures

Přiznal, že má problém s alkoholem

Po rozvodu s Angelinou Jolie herec přiznal, že celý život bojuje s alkoholismem. S alkoholem a drogami se seznámil na vysoké škole a s kouřením začal už na základce. Alkohol mohl také za to, že mnohdy neovládl svůj hněv. Se závislostí se nakonec vypořádal tak, že začal navštěvovat Anonymní alkoholiky.

Sbírá hodinky

Brad Pitt má jednu velkou vášeň, a tou jsou hodinky. Sbírá zejména starožitné kousky. Hodinky miluje natolik, že se dokonce stal ambasadorem švýcarské značky Breitling. Spolu s Charlize Theron a Adam Driverem natočil pro tuto značku úspěšnou reklamu. Angelina Jolie mu v dobách, kdy jim to ještě klapalo, darovala vzácné hodinky za 60 milionů korun.

Zdroj: thethings, thetravel, republicworld

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.