Natáčení filmu Peaky Blinders je v plném proudu. Do obsazení se vrátí pět postav ze seriálu

Foto: Netflix

Už dlouho se mluvilo o závěru Peaky Blinders (Gangy z Birminghamu) v podobě filmu a nyní se konečně natáčí. Než film vyjde, budeme si muset ještě nějakou dobu počkat. Nyní se alespoň postupně dozvídáme, jaké bude jeho obsazení. Kdo se vátí z původní sestavy, kromě Cilliana Murphyho v roli Tommyho Shelbyho?

Šestá a zároveň poslední řada Peaky Blinders vyšla v červnu 2022. Dlouho se pak spekulovalo o tom, že by bylo hezké natočit ještě film, který by celý příběh Shelbyho Birminghamského gangu zakončil. V červnu 2024 pak bylo potvrzeno, že film začne vznikat během podzimu a do hlavní role se vrátí Cillian Murphy coby Thomas Shelby. A tak se také stalo.

Nyní se film Peaky Blinders už natáčí. Režie se ujal Tom Harper, který režíroval druhou polovinu první řady seriálu.

Cillian Murphy and Steven Knight are reunited on set as production officially starts on the upcoming Netflix film.
Foto: Netflix

Jaké je obsazení filmu Peaky Blinders?

Jak už jsme zmiňovali výše, do své ikonické role se vrátí Cillian Murphy. Ten by od konce šesté řady otevřený domu si Tommyho Shelbyho znovu zahrát a říkal, že když nabídka přijde, rád ji přijme. Mezitím se z něj stal díky filmu Oppenheimer Christophera Nolana Oscarem ověnčený herec, ale na roli, která mu do té doby vynesla největší slávu, tedy roli Tommyho, nezanevřel. A to je dobře!

K obsazení se dále připojili Barry Keoghan, Tim Roth a Rebecca Ferguson. Nakonec Netflix oznámil i jména herců, kteří si zahráli v seriálu a vrátí se do svých rolí z Peaky Blinders i pro film. Jsou mezi nimi Stephen Graham jako Hayden Stagg, Sophie Rundle jako Ada Shelby, Ned Dennehy jako Charlie Strong, Packy Lee jako Johnny Dogs a Ian Peck jako Curly. Dále bylo ještě potvrzeno, že se k obsazení filmu přidal anglický herec Jay Lycurgo v zatím blíže nespecifikované roli.

Kdy vyjde film Peaky Blinders?

Gangy z Birminghamu budou znovu řádit s největší pravděpodobností na konci roku 2025, když půjde vše podle plánu. Ovšem nic zatím není potvrzeno a budeme si muset počkat na oficiální vyjádření Netflixu.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.