Netflix uzavřel výjimečnou spolupráci. Uvede nový japonský animák od tvůrce slavných filmů Studia Ghibli

Barbora Kučerová
Foto: Studio Ponoc

Studio Ponoc uzavřelo exkluzivní smlouvu s Netflixem, která na streamovací platformu přinese vybrané filmy japonských tvůrců. Mezi těmi se objeví i připravovaná novinka o imaginárním kamarádovi, který bojuje o přežití.

V novém filmu The Imaginary na motivy dětské knihy A. F. Harrolda se diváci setkají s Amandou a jejím nejlepším kamarádem Rudgerem. Rudger má jen jednu chybu. Je imaginární, a tak ho vidí pouze Amanda. Jejich život nabere obrátky, když se na prahu objeví pan Bunting, který imaginární přátele vyhledává a loví. Nad Rudgerem se ale navíc vznáší ještě další nebezpečí. Může se stát, že by na něj Amanda zapomněla?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: VELKOLEPÉ FANTASY PLNÉ ŽIVLŮ SE ŘÍTÍ JAKO LAVINA. NETFLIX SE VYTÁHL S TRAILEREM AVATARA NABUŠENÝM AKCÍ A DECHBEROUCÍM SVĚTEM

Snímek režíruje Yoshiyuki Momose, který se významně podílel na tvorbě Cesty do fantazie, Princezny Mononoke a dalších Ghibli filmů. Mimo jiné má na kontě také několik her z Ni no Kuni série. The Imaginary je ručně kreslená animace posílena zcela ojedinělou metodou světel a stínů.

Studio Ponoc založil v roce 2015 Yoshiaki Nishimura, bývalý producent Studia Ghibli dvakrát nominovaný na Oscara. „Odhodlání Netflixu podporovat animaci jako cenný prostředek pro vyprávění příběhů a také podporovat neotřelé animované snímky dělají z této společnosti opravdu výjimečného partnera,“ prohlásil k dohodě Nishimura.

V prosinci se snímek promítal v japonských kinech, na Netflixu vyjde The Imaginary v následujících měsících.

Zdroje: Netflix, PONOC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.