Na Netflix se řítí thriller od tvůrců hororového hitu Peklo. Hlavní postavu dovede neochvějná víra k naprostému šílenství

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Fanoušci strhujících jihokorejských kousků můžete začít pomalu jásat. Multitalent Yeon Sang-ho, který se proslavil zombie snímkem Vlak do Pusanu a hororovým seriálem Peklo, pracuje na novém filmu – s malou pomocí oscarového režiséra Alfonsa Cuaróna.

Projekty geniálního jihokorejského režiséra Yeon Sang-hoa zřejmě znáte, aniž byste o tom v podstatě věděli. V roce 2016 vstoupil do kin jeho zombie trhák Vlak do Pusanu, který na Kinoboxu dosahuje skvělých 75 % a během Filmového festivalu v Sitges za něj obdržel ocenění za nejlepší režii. Ze spolupráce s Netflixem následně vznikl sci-fi film Jung_E, hororový seriál Peklo, na jehož očekávané druhé řadě se v současné době pracuje, a letošní hraná adaptace Parasyte: The Grey.

Vzhledem k tomu, že jeho projekty uživatelé Netflixu většinou zbožňují, zřejmě nikoho nepřekvapí, že streamovací gigant dal zelenou dalšímu filmu, o jehož vznik se postará právě Yeon Sang-ho. Tentokrát bude režírovat adaptaci svého vlastního korejského webového komiksu Revelations, přičemž o produkci se postará Alfonso Cuarón. Jedná se o zkušeného mexického scenáristu, producenta a režiséra, jemuž se povedlo získat cenného Oscara za režii filmů Gravitace a Roma (na Kinoboxu dosahují 79 % a 80 %).

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NOVÉ KOREJSKÉ SERIÁLY, KTERÉ MÍŘÍ NA NETFLIX: KOMEDIE O MLADÉ ŽENĚ, KTERÁ SE VZBUDÍ JAKO PADESÁTNICE A POLITICKÝ THRILLER PLNÝ KORUPCE

Pomocnou ruku podá rovněž scenárista Choi Gyu-seok, který s Yeon Sang-hoem již dlouhodobě spolupracuje. Kromě toho, že je podepsán pod scénářem seriálu Peklo, pracuje s režisérem na jeho webových komiksech a podílel se i na vzniku Revelations.

Připravovaný thriller ukáže, jak se dá postupně přicházet o rozum. Zaměří se na pastora, který vede kostel v malém provinčním městě. Jakmile jeho místo navštíví muž jménem Yang-rae, božské zjevení mu sdělí, že právě tento chlapík je odpovědný za únos jeho syna. Pastor střídavě se potýkající s upřímnou vírou a krutou realitou se rozhodne hledat spravedlnost, přičemž ho jeho neochvějná víra bude dohánět k šílenství.

PSALI JSME TAKÉ: KVÍZ: VYZNÁTE SE V JIHOKOREJSKÝCH SERIÁLECH? PLNÝ POČET BODŮ ZÍSKAJÍ JEN OPRAVDOVÍ ZNALCI

Na stopě tajemného muže bude i detektiv Yeon-he, která pátrá nejenom po něm, ale i po podezřelém pastorovi, zatímco ji neustále pronásledují vize její sestry, jež zemřela v důsledku ohavného zločinu. Navzdory svým osobním problémům bude Yeon-he vytrvale pronásledovat pachatele, což jen celému příběhu dodá pořádnou dávku napětí.

Už nyní víme, že jako pastor Min-chan se divákům předvede Ryu Jun-yeol, který nedávno na Netflixu zářil v brutální podívané ve stylu Hry na oliheň, The 8 Show. A role Yeon-he se zhostí Shin Hyun-been, kterou můžete znát ze seriálu Nemocniční playlist.

Předběžnou dobu vydání thrilleru Revelations Netflix zatím neoznámil.


Zdroje: About.Netflix, Collider, The Hollywood Reporter, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.