Očekávané sci-fi Netflixu je propadák: Úplná blbost, hodnotí diváci

Foto: Jung_E

Režisér oblíbeného snímku Vlaku do Pusanu na Netflix zamířil s dalším filmem. Očekávané sci-fi o umělé inteligenci však nakonec diváky příliš nepřesvědčilo. Snímek Jung_E (Čung_E) označili někteří doslova za „blbost“.

O čem je Jung_E?

Jung_E (Čung_E) je nejnovější film Yeon Sanga-ho, režiséra uznávaného Vlaku do Pusanu, který se 20. ledna 2023 objevil na Netflixu.

Ve 22. století se odehrávají klimatické změny, které způsobily, že se planeta stala neobyvatelnou a lidé žijí v uměle vytvořených krytech, kde k tomu všemu vypukla občanská válka. V postapokalyptické době se specialistka na umělou inteligenci snaží usilovně ukončit válku klonováním mozku vlastní matky Jung Yi (Jung_E), která bývala elitní vojačkou. Co se ale bude dít, až Jung_E opustí laboratoř?

Hodnocení diváků

Ačkoliv bylo okolo tohoto jihokorejského filmu celkem velké haló, nakonec u diváků příliš nezabodoval. Většina ho hodnotí spíše záporně. „Za mě úplná blbost,“ píše například Stanislav ve facebookové skupině Netflix tipy CZ/SK. Stejný názor má i uživatel Martin.

Jiná nejsou většinou ani hodnocení na ČSFD, kde má Jung_E po prvních dnech zatím hodnocení 46 %. Zde se v recenzích objevují názory jako „další tragédie Netflixu“ nebo „nic extra originálního“.

Některé recenze se však snaží vyzdvihnout alespoň nějaká pozitiva. „Tohle určitě nebyl levný film, jeho výprava i triky jsou prvotřídní, interiéry i exteriéry z blízkobudoucího světa jsou podařené a vizuálně působivé.“

„Kdo čeká přímočarou bitku s potoky krve, měl by se poohlédnout po něčem jiném, jelikož tohle prostě není Vlak do Pusanu. Tady jsou nastoleny problémy globálního oteplování, války jako takové a především společnosti a hranic etiky, kam spadá i vývoj umělé inteligence,“ uvádí zase jiný recenzent v internetové filmové databázi.

Zdroje: ČSFD, Facebook/Netflix tipy CZ/SK

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Patrik Dvořák

    Taky jsem od toho čekal víc.

  2. Jan Dolezal

    Neuvěřitelná blbost