Trailer k pokračování Jokera je venku: Lady Gaga a Joaquin Phoenix prožijí velkou a brutální lásku v psychiatrické léčebně

Tereza Pulgretová
Foto: Warner Bros./Joker Movie/Instagram

Režisér Todd Philips vypustil do světa první upoutávku k jednomu z nejočekávanějších filmů letošního roku. Pokračování Jokera, které bude mládeži nepřístupno, podle nového traileru slibuje napínavé scény prošpikované nebezpečím a násilím, ale i hudební prvky či romantiku. Dočkat se ho fanoušci mají na začátku října.

Po druhém dílu Jokera s Joaquinem Phoenixem prahnou diváci už od podzimu 2019, kdy se úspěšný americký thriller objevil na stříbrném plátně. Už brzy se jim jejich sen vyplní s novinkou, jež nese název Joker: Folie à Deux, ve které si vedle známého herce střihne hlavní roli zpěvačka Lady Gaga. Ta ponuré prostředí Gothamu zpestří jako Harley Quinn nejen barvami, ale také melodickými tóny. O chystaném trháku za 200 milionů dolarů (zhruba 4,7 miliardy korun) jsme psali více zde.

Warner Bros. nyní na ComicConu v Las Vegas pustili ven první trailer. „Nazdar Flecku, máš pro nás dneska nějakej vtip?“ ozývá se hned na začátku videa, kde vidíme za zdmi psychiatrické léčebny Arkham Asylum zavřeného Arthura Flecka. Právě tam se podle všeho potká s další pacientkou a svojí životní láskou. Společně pak naplánují útěk zpět do nebezpečných ulic velkoměsta.

„Řeknu vám, co se změnilo. Už nejsem sám,“ pokračuje v traileru Joker, který za doprovodu verze písně What the World Needs Now Is Love tancuje a vyvádí s Harley Quinn, jež má na sobě jeho ikonický make-up. Podle režiséra Todda Phillipse se snímek nedá žánrově úplně dobře zařadit, nicméně hudební prvky tvoří jeho podstatnou část. „Od prvního filmu jsme se ale zas tolik neodklonili. Arthur má muziku zkrátka v sobě,“ uvedl a dodal, že Gagu obsadil, protože je „kouzelná“.

ČTĚTE TAKÉ: JOKER 2 BUDE 3× DRAŽŠÍ NEŽ JEDNIČKA. HERCI SI PŘIJDOU NA BALÍK, KTERÝ BY VÁM VYSTAČIL NA NĚKOLIK ŽIVOTŮ

Ve filmu se znovu ukážou také slavné newyorské schody poblíž Shakespeare Avenue. Právě na nich byli herci viděni, jak před kamerami tancují, veselí se a kouří. Obsazení doplní také další jména, mezi kterými figurují Zazie Beetz, Catherine Keener, Brendan Gleeson, Ken Leung, Steve Coogan, Jacob Lofland, Gattlin Griffith a Bill Smitrovich.

Za příběh o oblíbené postavě psychopatického klauna dostala jednička Jokera dva Oscary, stala se také nejvýdělečnějším kouskem roku, který zároveň i s hodnocením R jako první překonal na pokladnách miliardu dolarů. Do nebes ho vychvalovali i diváci, například na Kinoboxu se těší hodnocení 87 %. Uživatelé Netflixu si toto povedené dílo můžou připomenout až do 30. dubna, než z platformy zmizí.

Zdroje: Netflixer, YouTube, Variety, IndyStar, Variety

Hodnocení na Kinoboxu: 87 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.