Fanoušci Jokera netrpělivě vyhlíží nový trailer. Pokračování dramatu roztančí a rozezpívá Lady Gaga

Tereza Pulgretová
Foto: Warner Bros.

V posledních týdnech se na internetu množí informace o pokračování Jokera. Na úspěšný snímek z roku 2019 režisér Todd Phillips naváže už v říjnu, kdy chystaný kousek s názvem Joker: Folie à deux půjde do kin. Co o očekávaném filmu zatím víme?

Psychopatického klauna Gothamu si lidé oblíbili už v době, kdy se do jeho kůže vtělil Jack Nicholson či milovaný Heath Ledger. Na skvělé herecké umění minulých představitelů navázal na podzim 2019 Joaquin Phoenix, který postavu ztvárnil v thrilleru věnovanému přímo jí. Film Joker v následujícím roce dostal hned dva Oscary, a to za nejlepší hudbu a právě za Phoenixův výkon v hlavní roli. Kromě toho se stal šestým nejvýdělečnějším filmem roku, byl to také první snímek s hodnocením R, který na pokladnách překonal miliardu dolarů.

Není proto divu, že lidé chtěli víc. Samotný Phillips proto fanoušky potěšil, když v červnu 2022 přidal příspěvek s oficiálním potvrzením, že Phoenixe na plátně v klaunské masce ještě jednou skutečně spatří. Ačkoliv se původně s dalším dílem nepočítalo, tvůrci našli způsob, jak ho správně uchopit. Po boku osamělé postavy Arthura Flecka se objeví také populární zpěvačka a herečka Lady Gaga, která ponuré ulice temného města zpestří barvami v podaní Harley Quinn. Romantické snímky této dvojice odkryl pro nedočkavce sám režisér na Valentýna na svém Instagramu.

PSALI JSME: JOKER 2 BUDE 3X DRAŽŠÍ NEŽ JEDNIČKA. HERCI SI PŘIJDOU NA BALÍK, KTERÝ BY VÁM VYSTAČIL NA NĚKOLIK ŽIVOTŮ

Spolupráci s novou kolegyní pro Variety okomentovala herečka Zazie Betz, která si zopakuje roli Jokerovy sousedky Sophie Dumond. „Je velmi vlídná a hodná. Na place jsem se s ní cítila velmi dobře, a i když dělá svojí práci naplno, stále je to člověk, který stojí nohama na zemi. Je to prostě Stefani,“ řekla.

Společně se slavnou zpěvačkou se do chystaného krimi dramatu promítne také další novinka. Ačkoliv zatím podrobnosti o ději nejsou známé, objeví se v něm také hudební složka s muzikálovými prvky. Vše se bude nejspíš odehrávat okolo psychiatrické léčebny Arkham Asylum a podle fotek z natáčení se ve filmu znovu ukážou také slavné newyorské schody poblíž Shakespeare Avenue. Právě na nich byli herci viděni, jak před kamerami tancují, veselí se a kouří.

Foto: Warner Bros.

„Co mám na Toddovi Phillipsovi nejradši, je, že se nebojí riskovat. Tenhle film toho bude důkazem a myslím, že lidi hodně překvapí. Moc se těším, až to všichni uvidí,“ řekl kameraman Lawrence Sher, který s režisérem v minulosti natočil už sedm děl. Obsazení doplní také další nové tváře, jako je Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland nebo Harry Lawtey.

Poslední klapka na připravovaném trháku padla už loni v dubnu, kdy se společnost Warner Bros. pochlubila prvními oficiálními fotkami, na kterých je Gaga i Phoenix. Protože ale snímek vychází až letos 3. října, není zatím venku ani trailer. Na ten si fanoušci musí počkat zhruba do poloviny dubna. Mezitím lze na Netflixu zhlédnout první oceňovaný díl.

Zdroje: Variety, IGN, ČSFD, MovieWeb, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.