Joker 2 bude 3x dražší než jednička. Herci si přijdou na balík, který by vám vystačil na několik životů

Foto: Warner Bros.

Než do kin dorazí očekávané pokračování filmu Todda Philipse Joker z roku 2019, zbývá ještě několik měsíců. Premiéra by měla být na začátku října, pokud se něco nesemele. Nyní se na světlo světa dostala informace, že tohle pokračování bylo zatraceně drahé.

Podle Variety se rozpočet na film Joker: Folie à Deux, který má do kin dorazit 3. října, vyšplhal až na 200 milionům dolarů (cca 4,7 miliardy korun). Jde o více než trojnásobek rozpočtu prvního filmu, který stál kolem 60 milionů dolarů (1,4 miliardy korun). Variety také uvádí, že Joaquin Phoenix dostává za zopakování své ikonické role 20 milionů dolarů (467 milionů korun) zatímco Lady Gaga, která ztvární Harley Quinn, má zaplaceno 12 milionů dolarů (280 milionů korun).

ČTĚTE TAKÉ: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

Dvě stě milionů dolarů je opravdu velká částka, ale není divu, že do filmu Warner Bros tolik investuje, protože byl v roce 2019 pro studio obrovským úspěchem. Kromě toho, že Joker získal četná ocenění a stal se šestým nejvýdělečnějším filmem roku, byl to také první film s hodnocením R, který na pokladnách překonal 1 miliardu dolarů.

TAKÉ JSME PSALI: 7 SERIÁLŮ NATOČENÝCH PODLE KNIHY, KTERÉ SI MŮŽETE PUSTIT NA NETFLIXU: DOJEMNÉ VÁLEČNÉ DRAMA I KRIMI, OD KTERÉHO SE DÁ TĚŽKO ODPOUTAT

Jak s tímto vysokým rozpočtem nakonec tvůrci a studio naložili, uvidíme až v říjnu. Mezitím se ale můžeme podívat na Netflix na již zmíněného prvního Jokera, který si donesl dokonce dvě sošky Oscarů. Jednu získal za hlavní roli herec Joaquin Phoenix, druhou pak film získal v kategorii Nejlepší původní hudba. Ve stejných kategoriích bodoval i na cenách BAFTA a na Zlatých glóbech.

Jokera si zamilovali i čeští diváci. Například na Kinoboxu si od nich vysloužil 87 %. „Viděl jsem letos spoustu filmů, tudíž i spousty zajímavých hereckých výkonu, ale žádný ani zdaleka nedosahoval takových kvalit, aby mohl Phoenixe překonat. Joker je jeho film,“ píše zde o filmu například jeden z recenzentů.

Zdroje: Variety, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 87 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.