Smrt královny večírků ještě neznamená konec. Život po večírku je jen začátek života po životě

Petr Stoško
Foto: Netflix / Graham Bartholomew

Leckdo z nás může brát život jako jeden velký a nekonečný večírek. Ale i ten musí jednoho dne skončit. Jaký je život po životě asi napadlo už nejednoho z nás a právě na tohle téma sází nový film Život po večírku, který můžeme od září sledovat na Netflixu.

Je-li tady někdo, kdo dokáže míchat žánry jako koktejly a sypat jeden film za druhým je to právě Netflix. Zběsilé tempo exkluzivních nových filmů, které Netflix na konci minulého roku proklamoval stále pokračuje. Zda se vždy jedná o filmy kvalitní je ovšem věc druhá. Život po večírku (Afterlife of the Party) od režiséra Stephena Hereka pokládá věčně nezodpovězené otázky každého z nás – co je po životě a dostanu se do nebe?

Cassie bude mít 25. narozeniny, a proto přemluví svou spolubydlící a nejlepší kamarádku Lisu, aby si šly pořádně zapařit. Cassie je vyloženě večírkový typ a ráda si na rozdíl od Lisy užívá života naplno. Její přítelkyně je spíše opakem hlavní hrdinky a dává přednost střídmější zábavě. Party neskončí dobře a Lisa se s Cassie pohádá a vypadá to, že s velkým přátelstvím bude konec. Cassie se po propařené noci necítí dobře a po nešťastné nehodě v koupelně upadne a na následky svých zranění umírá.

V posmrtném životě Cassie potkává Val, anděla s úkolem navést nebožtíka na cestu dál v posmrtném životě. Aby se Cassie dostala do nebe musí vyřešit všechny své resty, co po ní na zemi zbyly. Během šesti dní musí Cassie napravit vztahy s Lisou, svým tátou a mámou. Ale jak na to, když Cassie nikdo nevidí ani neslyší?

Příběh o nápravě duše královny večírků Cassie není ničím novým, co bychom tady ještě neměli. Ale mix komedie, romantiky a duševního obrození samotné osobnosti hlavní hrdinky stojí už za pozornost. Do role Cassie byla obsazena známá americká herečka a zpěvačka Victoria Justice, která vás svým šarmem a neústupností bude bavit.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.