Do kin míří česko-slovenský krimi thriller FENTASY inspirovaný skutečným příběhem. Trailer láká na pořádně temnou podívanou

Kamila Bartošová
Foto: Bioscop

Další upoutávka k česko-slovenskému filmu FENTASY, který poukazuje na jednu z nejnebezpečnějších drog současnosti, fentanyl a je inspirován skutečnými událostmi ze Slovenska, je venku. Podle napínavé ukázky se máme opravdu na co těšit.

Režisér Samuel Vičan se k natočení kriminálního thrilleru FENTASY inspiroval, společně se svou kolegyní a scénáristkou Anastázií Hoppanovou, skutečným příběhem, který se před několika lety odehrál na Slovensku. Celá událost započala v kuchyni panelákového bytu, kdy se jedna osoba rozhodla vyrábět syntetickou drogu padesátkrát silnější než heroin. Naneštěstí byl tento pokus úspěšný a droga postupně zaplavila ne jen blízké okolí. Autorem námětu filmu a odborným spolupracovníkem byl bývalý detektiv Michal Čierny, který o svých zkušenostech z protidrogového oddělení píše velmi populární knihy.

„Čím méně se o drogách ve společnosti mluví, tím víc roste počet jejich uživatelů. Téměř všechny filmy o této problematice se točí v zahraničí a přitom je to v Česku i na Slovensku tak aktuální problém. Chtěli jsme proto natočit příběh, který se před časem podobně odehrál v hlavním městě, abychom tak pomohli mladé generaci vnímat rizika spojená s výrobou a užíváním tvrdých drog,“ vysvětlil režisér a producent snímku Samuel Vičan.

PSALI JSME TAKÉ: SERIÁL PLNÝ NEROZLOUSKNUTELNÝCH ZÁHAD, KDE BUDETE S NAPĚTÍM HLTAT DÍL PO DÍLE. NA NETFLIX MÍŘÍ ERIC S BENDICTEM CUMBERBATCHEM

FENTASY
Foto: Bioscop

Česko-slovenský krimi thriller, který odkrývá drogový svět za hranicemi zákona a představuje prostředí domácí „varny“, vznikal šest let. Nahlíží do života lidí, kteří se do tohoto temného světa vrhají bez ohledu na následky. Herečka Kristína Kanátová nás v roli hlavní hrdinky, nespoutané Sofie, zavede ne jen do nočních klubů plných dychtivých uživatelů, ale odhalí i běžné užívaní drog v ulicích. Kristína Kanátová si zahrála například ve filmech Skleněný pokoj, Jan Palach nebo Čára. Jejího přítele Pellera ve filmu ztvárnil herec Noël Czuczor, kterého jste mohli vidět ve snímcích Světlonoc, Zpráva nebo Sedmero krkavců.

David Švehlík si zahrál důležitou roli policejního vyšetřovatele. „Když přišla tahle nabídka, neváhal jsem. Byl to zajímavý scénář a téma, které by mělo být zpracováno. Vůbec poprvé v životě jsem tak točil film na Slovensku,“ svěřil se herec, který téma závislosti skvěle uchopil už například ve filmu Úsměvy smutných mužů.

Snímek FENTASY doplnil hudbou muzikant a herec Ondřej Brousek, ve filmu zazní ale například i osmdesátkový hit Vaša Patejdla Trištvrte na jeseň, podobně jako v traileru song Ak nie si moja. Následující ukázka vás vtáhne do temného příběhu světa drog. Předchozí upoutávku a více informací se dozvíte v našem předchozím článku zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NA NETFLIXU ZAVLÁDLO MIMONÍ ŠÍLENSTVÍ. PREMIÉRA JÁ, PADOUCH 4 JEŠTĚ NEDORAZILA DO KIN A DIVÁCI UŽ JSOU V TRANSU

Do českých a slovenských kin dorazí film 14. března, uvedou jej tam distribuční společnosti Bioscop a Continental film.

Zdroje: Bioscop

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.