Do kin míří kriminální thriller inspirovaný skutečností. David Švehlík bude bojovat proti temnému světu drog

Kamila Bartošová
Foto: Bioscop

V polovině března se v českých a slovenských kinech objeví nový film FENTASY, který poukazuje na nebezpečí užívání drog a boj se závislostí, policií i ruskou mafií. Příběh je inspirovaný skutečnou událostí ze Slovenska.

Drogy jsou velkým nebezpečím pro celou společnost. Před více než deseti lety se na Slovensku stala vážná událost, která slovenské režiséry Samuela Vičana a Anastasii Hoppanovou inspirovala k napsání scénáře k novému kriminálnímu thrilleru FENTASY.

Droga padesátkrát silnější než heroin má na svědomí životy takových hvězd, jako byli Prince, Coolio, Tom Petty, Mac Miller nebo Lil Peep a první oběti už má i u nás. V USA o jejím užívání mluví jako o epidemii a ročně její konzumaci nepřežijí desítky tisíc lidí.

Příběh se točí kolem dívky Sofie, kterou ve filmu ztvární herečka Kristína Kanátová. Sofie miluje večírky, ale pouze alkohol jí k zábavě nestačí. Společně se svým novým přítelem, amatérským chemikem, jehož hraje Noël Czuczor, se rozhodne podnikat ve velkém, a to za pomoci extrémně návykového a silného opioidu fentanylu. Fentanyl dokáže zvýšit účinky vyráběných drog, proto na něm začnou pořádně vydělávat. Díky velkému úspěchu však přilákají ne jen pozornost policie v čele s kriminalistou Danielem, ztvárněného hercem Davidem Švehlíkem, ale i ruské mafie, které se konkurence rozhodně nelíbí.

ČTĚTE TAKÉ: LINDSAY LOHAN SE V NOVÉM FILMU PRO NETFLIX VYDÁ HLEDAT LÁSKU DO IRSKA. JEJÍ HRDINKA BUDE ÚPLNÝM OPAKEM TÉ Z VÁNOC NA SPADNUTÍ

Pokud vás zajímá, co můžete ve filmu očekávat, pusťte si krátkou ukázku, která je nabitá napínavými scénami inspirovanými skutečnými příběhy.

Droga fentanyl je padesátkrát silnější než heroin a ročně má na svědomí desítky tisíc obětí. Fentanyl je velmi nebezpečný a vysoce návykový. Film poukáže na skutečné příběhy lidí, kteří tomuto opioidu podlehli a jak změnil jejich životy.

Dokáže se Sofie dostat ze spárů policie a ruské mafie? To zjistíte v kinech od 14. března 2024.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 8 NOVÝCH SCI-FI FILMŮ, KTERÉ MÍŘÍ NA NETFLIX: NECHYBÍ BOJ S ROBOTY ANI PŘÍBĚH NATOČENÝ PODLE ÚSPĚŠNÉ KNIHY ČESKÉHO AUTORA

Zdroje: Bioscop

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.