Na Netflixu zavládlo mimoní šílenství. Premiéra Já, padouch 4 ještě nedorazila do kin a diváci už jsou v transu

Michaela Pašková
Foto: Universal Pictures

Pokud jste někdy potřebovali důkaz, jak moc jsou diváci nadšeni z blížícího se návratu Grua do kin, podívejte se na týdenní žebříčky Netflixu. Nejenže se nejnovější snímek oblíbeného padoucha stal v posledním týdnu na této streamovací platformě nejsledovanějším, ale v TOP 10 se objevují i další díly úspěšné série Já, padouch (Despicable Me).

Animovaná série Já, padouch, která je tu s námi už do roku 2010, vypráví příběh superpadoucha Grua, jehož ledové srdce změkne poté, co se stane pěstounem tří mladých dívek. Jelikož se blíží premiéra v pořadí už čtvrtého dílu, diváci dohánějí na Netflixu předchozí Gruova dobrodružství, což je pro franšízu rozhodně dobrým znamením.

Nestává se často, aby se v podstatě skoro všechny filmy jedné franšízy probojovaly na Netflixu do celosvětového žebříčku TOP 10. Animované sérii Já, padouch se to ovšem povedlo. V týdnu od 5. do 11. února jsou čtyři ze šesti nejsledovanějších anglicky mluvených filmů součástí franšízy Já, padouch. V TOP 10 se umístily všechny tři dosavadní díly hlavního příběhu, přičemž se k nim přidali i žluťoučcí Mimoni. Poslední dobrodružství Grua se svými 15,9 miliony zhlédnutých hodin navíc celému žebříčku kraluje. A TOP 10 Gru a jeho žlutí přátelé kralovali i v Česku.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Na počest Leovi: 5 animáků pro celou rodinu, při kterých se rozhodně nebudete nudit

TOP 10 nejsledovanějších filmů.
Foto: Netflix

Nejpozoruhodnější na tom je, že například Já, padouch 2 se v žebříčku objevuje už úctyhodných 12 týdnů. Zatímco se Mimoni v roce 2022 dočkali druhého dílu Padouch přichází, který nejenže na pokladnách kin vydělal 940,2 milionu dolarů, ale stál také za zrodem několika on-line trendů, od roku 2017 franšíza nepokračovala v hlavním příběhu. Sedmiletá pauza mezi třetím a čtvrtým dílem Já, padouch mohla pro animovanou sérii znamenat problém. Aktuální celosvětová TOP 10 na Netflixu však dokazuje, že zájem diváků o dobrodružství Grua rozhodně neopadl.

Jelikož má Já, padouch 4 přijít do kin až 3. července, aktuální zájem diváků pramení zejména z nového traileru, který se objevil minulý měsíc.

PSALI JSME TAKÉ: Zlobr měl akromegalii a Cameron Diaz krkala. 15 zajímavostí o trilogii Shrek, která je na Netflixu i s českým dabingem

Ačkoli se názor lidí na animovanou sérii liší, její úspěch na pokladnách kin nelze ignorovat. V průběhu let franšíza na vstupenkách vydělala více než 4 miliardy dolarů, což z ní činí jednu z nejvydělenějších filmových franšíz všech dob. Nemůžeme se tedy divit, že se studio Illumination rozhodlo vrátit k hlavnímu příběhu.


Zdroje: Netflix, ScreenRant, Popverse

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.