Seriál plný nerozlousknutelných záhad, kde budete s napětím hltat díl po díle. Na Netflix míří Eric s Bendictem Cumberbatchem

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Na nový mysteriózní seriál se můžou těšit všichni fanoušci nerozlousknutelných záhad. V připravované sérii Eric se Benedict Cumberbatch jakožto známý a životem zničený loutkář vydává hledat svého ztraceného syna. Kromě nebezpečných ulic New Yorku v 80. letech na něj ale čeká také příšera Eric, která žije pod postelí jeho potomka.

Jak už jsou fanoušci herce Benedicta Cumberbatche zvyklí, i v očekávané novince, jež letos vyjde na Netflixu, bude mít na krku opět nějakou záhadu. Hvězda, kterou si diváci spojují především s britským seriálem Sherlock, to ale tentokrát bude mít ještě těžší, než kdy dřív. V připravovaném thrilleru se mu totiž v ulicích drsného osmdesátkového New Yorku ztratí syn. 

„Eric je temná a šílená cesta přímo do srdce tehdejšího New Yorku, a tedy i do dobrého, špatného i ošklivého světa Vincenta,“ uvedla na konto šestidílné série scenáristka Abi Morgan a dodala, že je dílo inspirováno skutečným příběhem. 

ČTĚTE TAKÉ: OTRAVA, NESNESITELNĚ NAPÍNAVÝ PŘÍBĚH OD NETFLIXU, KTERÝ V DIVÁKOVI DOKÁŽE VYVOLAT ÚZKOST

Benedict Cumberbatch v seriálu Sherlock.
Foto: BBC/Colin Hutton

Bývalý kandidát na Oscara v něm jakožto zoufalý rodič a loutkář Vincent bojuje nejen se svými démony, ale také s nebezpečím, které v sobě město, co nikdy nespí, skrývá. Když totiž jednoho dne po cestě do školy zmizí jeho devítiletý syn Edgar, dostává se tento umělec z populárního televizního pořadu pro děti Good Day Sunshine do pěkné šlamastyky. Na své misi s jediným cílem najít milovaného potomka nachází prazvláštní útěchu v loutce, modrém monstru, které žije pod Edgarovou postelí.

„Když nám Abi seriál poprvé představila, měli jsme všichni husí kůži. Je to vskutku neobyčejný scénář, který napsala na základě svých zkušeností z tehdejšího New Yorku. Města, které bylo uvnitř prohnilé, ale brzy ho čekala velká změna,“ sdělily producentky Jane Featherstone a Lucy Dyke. 

V napínavých a intenzivních epizodách se diváci potkají nejen s Vincentem, ale také detektivem, jenž při pátrání odhalí, jak moc je tamní policie zkorumpovaná. Seriál se dotkne také tématu drogové epidemie a v té době propukající epidemie AIDS.

Režie tohoto očekávaného kousku se ujala Lucy Forbes, která se podílela například na seriálu The End of the F***ing World. Vedle Cumberbatche vystoupí Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III., Dan Fogler, Clarke Peters, Ivan Morris Howe, Phoebe Nicholls, David Denman, Bamar Kane, Adepero Odyue, Alexis Molnar a Roberta Colindrez.

Zdroje: Tudum, GQ, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.