Jeden z nejtalentovanějších tvůrců hindských filmů míří na Netflix s historickým dramatem o světě, kde byly kurtizány královnami

Foto: Netflix

Během roku 2024, přesné datum zatím není známo, na Netflix dorazí „magnum opus“ kariéry indického filmaře Sanjaye Leela Bhansaliho. Série Hiramandi (Heeramandi) slibuje oslnivou ukázku indické filmové tvorby odehrávající se na pozadí Indie před získáním nezávislosti a soustředěné kolem mocné skupiny kurtizán.

Indický seriál Hiramandi, který by měl dorazit na Netflix na začátku roku 2024, má na svědomí legenda bollywoodské filmové tvorby a jeden z nejtalentovanějších tvůrců hindských filmů Sanjay Leela Bhansali. Ten je podepsaný pod takovým hity jako jsou Devdas (80 % na ČSFD) nebo Bajirao Mastani s Deepikou Padukone a Priyankou Chopra (73 % na ČSFD).

„Hiramandi má v mém srdci zvláštní místo, protože tam je už 14 let. Nejpoutavějším aspektem vyprávění je pro mě možnost představovat skutečné postavy, zejména ženy, a vykreslit jejich emoce se zajímavými nuancemi. Ženy z Hiramandi jsou samy o sobě královnami a mým úsilím v tomto příběhu je přivést tyto historické postavy k životu moderním přístupem,“ říká Bhansali, který sérii spolurežíroval společně s Mitaksharou Kumar a Snehil Dixit Mehrou.

Osmidílné drama zkoumá kulturní realitu oslnivé čtvrti Heeramandi prostřednictvím příběhů kurtizán a jejich patronů. Děj se odehrává na bouřlivém pozadí indického boje za svobodu ve 40. letech 20. století ve městě Lahore, které nyní leží v Pákistánu. Diváci v kothas, domě kurtizán, mohou očekávat směs lásky, zrady, nástupnictví a politiky. Každá epizoda by měla být pojata jako samostatný film.

V rolích kurtizán se objeví herečky Manisha Koirala, Sonakshi Sinha, Aditi Rao Hydari, Richa Chadha, Sharmin Segal a Sanjeeda Sheikh, které byl představeny i v zatím první upoutávce k seriálu. „Sanjay Leela Bhansali vás zve do světa, kde byly kurtizány královnami,“ je napsáno v úvodu videa.

Zdroje: Netflix, Collider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.