Netflix vydal nejhorší vánoční film. Přes to z něj diváci dokázali udělat nejsledovanější film na platformě

Foto: Scott Everett White/Netflix

Ještě ani nezačal advent a na Netflkixu už začaly Vánoce. Ve čtvrtek 16. listopadu vydal vánoční komedii Nejlepší Vánoce na světě (Best. Christmas. Ever!), ve které si zahráli například Heather Graham a Jason Biggs. Film okamžitě ovládl světový žebříček sledovanosti. Je to ale tragédie.

Jackie (Brandy Norwood) rozesílá každé Vánoce vychloubačný sváteční zpravodaj, kvůli kterému se Charlotte (Heather Graham), její kamarádka z vejšky, cítí jako úplná nula. Koneckonců chodí do práce, která ji nebaví a její rodina na tom není finančně moc dobře, takže má důvod žárlit. Vždyť Jackie nedávno prodala leteckou společnost za miliony dolarů a užívá si předčasného důchodu se svým milujícím manželem a jejich neuvěřitelně chytrými dětmi.

Pak se ale stane něco nečekaného. Když se Charlottina rodina vydává za její sestrou, u které chtějí strávit vánoční svátky, jsou překvapeni, protože místo toho dorazí přímo před dům Jackie. Může za to Charlottin vykutálený synáček Grant, který zadal do GPS špatnou adresu. Má to ale jednu výhodu. Charlotte si dá za cíl dokázat, že kamarádčin život není tak dokonalý, jak vypadá. Že prostě není všechno zlato, co se třpytí. Jenže neohrozí tím jejich přátelství?

ČTĚTE TAKÉ: LÁSKA NEBESKÁ PO NORSKU? ČEŠI SI ZAMILOVALI SEVERSKOU VÁNOČNÍ MINISÉRII VESELÉ VÁNICE

Komedie Nejlepší Vánoce na světě od režisérky Mary Lambert dorazila na Netflix ve čtvrtek 16. listopadu a okamžitě se vyšplhala do čela tabulky TOP 10 nejsledovanějších filmů Netflixu na celém světě. V Česku si drží druhé místo, to první zde totiž ovládl Kazmův film ONEMANSHOW: The Movie.

Nejlepší Vánoce na světě jsou možná aktuálně nejsledovanější, a to možní i proto, že v nich hraje hvězda Prčiček Jason Biggs, ale rozhodně nejsou nejlepším filmem. Spíše podprůměrných. Například na ČSFD mu Češi a Slováci udělili ubohých 35 %. Diváci na mezinárodní platformě Rotten Tomatoes byli ještě přísnější. Snímku dali jen 14 %. Hodnocení od filmových kritiků pak na stejné platformě dosahuje 36 %.

„Největší vánoční kýč, jaký jsem od Netflixu viděl. A nikdy bych neřekl, že věčně polonahou krásku Heather Graham uvidím v takové báchorce. Ta loňská odrhovačka s Lindsay Lohan mi najednou přijde vcelku fajn a zábavná a to už je co říct,“ píše v recenzi jeden z uživatelů ČSFD a naráží na snímek Vánoce na spadnutí z minulého roku.

TAKÉ JSME PSALI: FILM OD TVŮRCŮ VÁNOČNÍ KRONIKY: CHLAPEC, KTERÉMU ŘÍKAJÍ VÁNOCE VÁS NALADÍ NA SVÁTEČNÍ ATMOSFÉRU

Nejlepší Vánoce na světě plakát k filmu
Foto: Netflix

„S méně než 80 minutami je to sotva film, spíš jeden dlouhý sestřih kousků, které netrvají tak dlouho, aby se daly definovat jako scény,“ nešetří vánoční novinku Benjamin Lee z The Guardian.

„Je umělý jako hliníkový vánoční stromeček. Nejlepší Vánoce na světě není nejhorší film všech dob… ale je tomu blízko,“ nenechává na něm nit suchou ani Russ Simmons z KKFI-FM.

Pokud si tedy vážíte svého času, nenechte se strhnout tím, že je mezi TOP 10 nejsledovanějšími jako většina lidí, kteří ho v celosvětovém žebříčku dostali na první místo a v České republice na druhé. Raději si pusťte něco jiného. Skvělými vánočními filmy jsou například Chlapec, kterému říkají Vánoce, Klasu nebo Vánoční kronika 1 a 2. A pokud vás láká vánoční romantika, zkuste třeba Princeznu z cukrárny.

ČTĚTE TAKÉ: 10 VÁNOČNÍCH FILMŮ, KTERÉ VÁS NALADÍ NA SVÁTEČNÍ ATMOSFÉRU

Zdroje: Netflix, Rotten Tomatoes, ČSFD, The Guardian, KKFI-FM

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.