Nejúspěšnější český film přistál na Netflixu a za den ve sledovanosti překonal i zahraniční konkurenty

Foto: Bontonfilm

Film, o kterém se původně hlásalo, že ho uvidíte jedině v kinech, je už od středy 15. listopadu na Netflixu. Nejúspěšnější film v historii Česka, co se týče premiéry, který za první víkend po uvedení do kin 290 tisíc diváků, se na platformě okamžitě dostal do čela sledovanosti. Řeč je o Kazmově ONEMANSHOW: The Movie.

ONEMANSHOW: The Movie se za tři měsíce od premiéry v kině dostal na Netflix a ti, kteří se nezapojili do Kazmovy soutěže a nenechali se strhnout vidinou milionové výhry, si ho nyní mohou pustit, aby zjistili, o co přišli. Anebo nepřišli?

Kazmův film je průměr. Rozhodně nepatří k tomu nejlepšímu z české kinematografie. Za své mluví i hodnocení na ČSFD, kde mu diváci udělili k dnešnímu dni 49 %. Do kin ale během své premiéry rozhodně nalákal rekordní počet diváků. Celkem se na něj nakonec na velká plátna přišlo podívat přes půl milionu lidí. Důležité je ale zmínit, že jen za první víkend na film přišlo 290 tisíc diváků, což je víc, než za první víkend dokázal jakýkoliv jiný český film. Do té doby rekord Anděl páně 2 se 188 tisíci diváky. V tomto hledu je tedy tato „kazmovina” nezpochybnitelně nejúspěšnějším filme v Česku. A možná i národem a médii nejprobíranějším.

Ti, kteří nešli do kin, si film nyní mohou pustit na Netflixu a řada z nich to zřejmě udělala, neboť se ONEMANSHOW: The Movie za jeden den po zveřejnění okamžitě vyšplhala na první místo TOP 10 Netflixu a za sebou nechala i úspěšný thriller Zabiják nebo dokument Sly o Sylvesteru Stallonovi. V závěsu za Kazmou je nyní další český kousek Vánoční příběh, ve kterém si zahráli Karel Roden, Jiřina Bohdalová, Oldřich Kaiser nebo Jiří Lábus.

ONEMANSHOW: The movie není jen obyčejný film, ale velkolepý projekt spojený s velkou soutěží, ze které si jeden šťastlivec mohl odnést až 22 milionů korun. Nakonec však nikdo nerozluštil tajný kód, na který mohli lidé najít nápovědy nejen ve filmu, ani nedorazil k trezoru na pražské výstaviště s výherní kartičkou, kterou dostávali návštěvníci kina.

Nakonec se rozhodl s výhrou Kazma naložit jinak. Vysypal ji z vrtulníku na pole, kde lidé jednodolarové bankovky sbírali do igelitových tašek. Více jsme psali zde.

Zdroje: Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.