Co se stane, když svým dětem na všechno řeknete ANO? Torresovi v komedie Yes Day vám to ukážou

Petr Stoško
Foto: Netflix / MATT KENNEDY/NETFLIX © 2021

Být rodiči tří dětí není procházka růžovou zahradou a v novém celovečerním rodinném filmu Yes Day z produkce Netflixu uvidíme, že neotřelý způsob výchovy dětí může být zábavný, dobrodružný i stresující zároveň. Bláznivý a nevyzpytatelný Yes Day u Torresových může začít.

Rodičovství je dřina, a ještě větší je, když se vaše děti dostávají do puberty, kdy začínají dělat věci po svém, aniž by nad svými rozhodnutími nějak více přemýšlely. V takových časech se asi nejeden rodič dostane do fáze přísných zákazů a odpovědí končící slovem NE.

Ve filmu Yes Day podle stejnojmenné knihy od Amy Krouse Rosenthal a Toma Lichtenhelda se snaží rodiče změnit zaběhnutý systém zákazů a vyzkoušet zcela nový a neortodoxní přístup k výchově dětí, založený na regulovaném volnomyšlenkářském dnu plném souhlasů. Nejednomu z vás se určitě vybaví námětem podobná komedie Yes Man s Jimem Carreym z roku 2008, ale věřte, že tenhle film od Netflixu je úplně o něčem jiném.

Allison a Carlos Torresovi byli v mládí pro každou špatnost, na vše říkali ano a užívali si dobrodružný život. Časem se jim narodily děti Katie, Nando a Ellie a z každodenního ANO se kvůli jejich ochraně rázem stávalo neustálé zakazování končící slovem NE.

Po třídní schůzce zažívá Allison značnou frustraci, protože byla v domácím videu Katie a Nanda nazvána diktátorkou. Cestou domů jim zaměstnanec školy poradí, aby vyzkoušeli takzvaný Yes Day, což je den, kdy musejí oba rodiče svým dětem na vše říkat ANO. Ačkoliv se Allison tenhle nápad zprvu nelíbí, tak nakonec sama navrhuje tento den uspořádat v naději, že napraví rodinné rozepře, které má hlavně s nejstarší dcerou Katie.

Režisér Miguel Arteta a scénárista Justin Malen začali s přípravami a psaním scénáře už v roce 2018. V září téhož roku se k filmu připojila jako producentka a představitelka hlavní role Jennifer Garner, která sama vychovává tři děti a velmi se jí koncept filmu zamlouval. V dalších rolích se objeví venezuelský herec Édgar Ramírez jako Carlos, Jenna Ortega, Julian Lerner, Everly Carganilla nebo také držitelka ceny Grammy americká zpěvačka H.E.R.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.