Netflix připravuje zbrusu nového Zaklínače a snaží se získat zpět naštvané fanoušky. Dohlídne na něj sám autor Andrzej Sapkowski

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Zdálo se nepředstavitelné, aby Netflix v rámci Geeked Week neoznámil nějaké novinky spojené se světem Zaklínače. Neřítí se na nás však čtvrtá řada hraného seriálu s Liamem Hemsworthem v hlavní roli, ale druhý animovaný film. Vypadá to, že se streamovací gigant snaží uchlácholit frustrované fanoušky.

Oblíbený lovec příšer se vrací s novým animovaným filmem Zaklínač: Sirény z hlubin (The Witcher: Sirens of the Deep), který je druhým rozšířením hraného seriálu, v němž jako Geralt z Rivie zářil Henry Cavill. První animovaný snímek, Zaklínač: Vlčí sen, byl uveden v roce 2021 a vyprávěl příběh o původu Vesemira a o tom, jak se stal mentorem Geralta.

Dvojka byla původně ohlášena spolu s obnovením třetí řady hraného seriálu. Nicméně od té doby Netflix držel veškeré informace o animovaném filmu pod pokličkou, protože se pozornost fanoušků soustředila na nechvalně proslulý Cavillův odchod, špatně přijatý prequelový spin-off Pokrevní pouto a nástup Liama.

Vzhledem k tomu, že od uvedení obou částí třetí řady uplynul nějaký ten pátek, není divu, že se Netflix snaží získat zpět pozornost diváků. Trojka tvořila jeden rekord za druhým, ovšem ne zrovna v pozitivním slova smyslu, takže druhý animovaný film by se mohl proměnit ve skrytý trumf a připravit tak půdu pokračování hraného seriálu s novým představitelem Geralta.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: HENRY CAVILL PO ZAKLÍNAČOVI NETESKNÍ. DO KIN MÍŘÍ DVA JEHO FILMY, PRACUJE NA TEMNÉM FANTASY A ZFILMOVÁNÍ OBLÍBENÉ VÁLEČNÉ HRY

Dle informací zveřejněných Netflixem v rámci Geeked Week bude za animací animovaného filmu zodpovědné renomované Studio MIR, Kang Hei Chul se vrátí na pozici režiséra a o scénář se postarají Mike Ostrowski a Rae Benjamin. Showrunnerkou bude opět Lauren Schmidt Hissrich a pozor, polský autor Andrzej Sapkowski bude působit jako konzultant. Podle některých uvedených jmen se dá říci, že animovaný film zavání obrovským průšvihem, ale Vlčí sen Kang Hei Chula byl fanoušky přijat dobře, a navíc do všeho bude mluvit muž, který Zaklínače stvořil. Ve finále by tak Sirény z hlubin nemusely dopadnout zle.

Oficiální synopse nadcházejícího animovaného filmu je krátká, v podstatě nicneříkající. Zní takto: Geralt z Rivie, zmutovaný lovec příšer, je najat, aby vyšetřil sérii útoků v přímořské vesnici. Ocitá se však vtažen do staletého konfliktu mezi lidmi a mořskými lidmi. Aby záhadu vyřešil dříve, než nepřátelství mezi oběma královstvími přeroste v totální válku, musí se spolehnout na staré i nové přátele.

PSALI JSME TAKÉ: OD BEZOHLEDNÉHO ŠPIONA PO NEBEZPEČNÉHO ELFA: 4 DĚSIVÍ PADOUŠI, KTEŘÍ MOHOU ZACHRÁNIT 4. ŘADU ZAKLÍNAČE

Bylo však odhaleno, že děj bude adaptací povídky A Little Sacrifice, jejímž autorem je samozřejmě Andrzej Sapkowski. Jedná se o temnější variantu známé pohádky Malá mořská víla, ve které jsou hlavními hrdiny mořská panna Sh’eenaz a lidský princ Agloval. Pyšný a arogantní princ se beznadějně zamiluje do mořské panny a najme si Geralta, aby působil jako překladatel, jelikož umí hovořit jazykem Starších. Agloval chce, aby lovec příšer přesvědčil Sh’eenaz k výměně ploutve za pár lidských nohou a opuštění života v moři. Mořská panna však odmítá, a naopak trvá na tom, že to má být Agloval, kdo by se měl podřídit a žít v moři s ní, přestože neumí dýchat pod vodou.

„Jsem nesmírně nadšený, že mohu oznámit svůj návrat do světa Zaklínače a znovu namluvit Geralta z Rivie, tentokrát však v připravovaném animovaném filmu Zaklínač: Sirény z hlubin,“ uvedl pro Tudum dabér Doug Cockle, který propůjčil svůj hlas lovci příšer ve videohrách od CD Projekt Red. „Jsem nadšený, že se o další kapitolu cesty Bílého vlka budu moci podělit s fanoušky zaklínačského univerza. Mire taedh aen stráede!“

ČTĚTE TAKÉ: NEJMOCNĚJŠÍ MÁG V ZAKLÍNAČOVI SE JAKO SPRÁVNÝ PADOUCH DRŽEL CELOU DOBU ZPÁTKY. PŘEDSTAVITELKA YENNEFER DOUFÁ, ŽE SE JEHO ODHALENÍ LIDEM LÍBÍ

Joey Batey a Anya Chalotra z hraného seriálu se na animovaném filmu budou rovněž podílet. Namluví své postavy, Marigolda a Yennefer. Essi Daven, která je věrnou kamarádkou a rivalkou Marigolda, jenž ji vnímá jako svou mladší sestru, namluví Christina Wren.

Animovaný snímek Zaklínač: Sirény z hlubin Netflix uvede na konci příštího roku.


Zdroje: Tutum, What´s On Netflix, The Official Witcher Wiki, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.