Na Netflix přichází mysteriózní snímek Žena v okně, natočený podle populárního bestselleru A. J. Finna

Eva Lenská
Foto: Netflix/Melinda Sue Gordon

Na Netflix míří nový psychologický thriller s hvězdným obsazením. Je natočen podle knihy, která má sice pomalejší rozjezd, ale zato strhující a dramatický závěr.

Možná jste si i vy při čtení bestselleru Žena v okně (The Woman in the Window) od A. J. Finna z roku 2018, říkali, že by nebylo marné příběh zfilmovat. Nakonec se tak stalo, a přestože se snímek kvůli pandemii Covid-19 nedostal loni do kin, koupil jej Netflix a vy o něj tedy nepřijdete.

Mrazivý snímek natočil Joe Wright, který má na svědomí skvělé filmy jako Pýcha a předsudek nebo Pokání. Během rozhovoru pro Entertainment Weekly prozradil, že si vždycky přál natočit thriller a že ho na Ženě v okně zaujaly rozdíly mezi subjektivní a objektivní realitou a pravdou a lží. Knihu samotnou sice neznal, nicméně scénář ho natolik nadchnul, že nedokázal odolat nové výzvě. Slíbil divákům, že je čeká procházka labyrintem tajemství a strachu. 

Pokud jste knihu nečetli, nejspíš vás zajímá, o čem vlastně snímek je. Hlavní hrdinka psycholožka Anna Fox trpí agorafobií kvůli traumatu z autonehody a žije v sama ve velkém domě v New Yorku. Nezvládá vycházet ven, a tak se celé dny baví pitím příliš velkého množství alkoholu, hraním online šachů, sledováním starých filmů a špehováním sousedů.

Zejména ji zajímají Russellovi, kteří se přestěhovali do domu přes ulici. Na první pohled vypadají jako normální rodina. Mají dospívajícího syna a zdají se přátelští. Přesto tu něco nehraje. Jednoho se Anna stane svědkem zločinu! Uvidí něco, co vidět neměla, a zavolá policii. Jenže budou dva detektivové věřit ženě, která zapíjí léky na psychiku alkoholem a nedokáže se vyrovnat s minulostí? Příběh v tuto chvíli nabere rychlý spád a divák se dočká překvapujícího rozuzlení.

Jak už bylo řečeno, film je skutečně hvězdně obsazen. Annu si zahrála Amy Adams, pana Russella Gary Oldman, jeho syna Edwarda Anthony Mackie a jeho ženu Jane Julianne Moore. 

Snímek trvá 101 minut a Netflix vám ho dopřeje již 14. května, a to s českými titulky i dabingem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.