Od bezohledného špiona po nebezpečného elfa: 4 děsiví padouši, kteří mohou zachránit 4. řadu Zaklínače

Michaela Pašková
Foto: Katalin Vermes/Netflix

Temné fantasy Zaklínač (The Witcher) je postupem času stále věrnější své knižní předloze. Nicméně tvůrci se po naprostém fiasku ještě úplně nepoučili a činí změny ve vývoji postav a ději, což fanoušky nehorázně rozčiluje. Nejlepší způsob, jak tento průšvih napravit, je buď upravit vývoj některých postav tak, aby se více podobaly svým knižním verzím, anebo představit úplně nové padouchy.

Pozor, článek může obsahovat spoilery!

Seriál Zaklínač se nyní dostává do poloviny svého příběhu, takže tvůrcům už nezbývá mnoho prostoru k manévrování. V této části příběhu se ovšem v knižní předloze objevuje celá řada nových postav, které by mohly nadcházející čtvrtou řadu zachránit.

Stefan Skellen

Skellen, kterému se přezdívá Kalous, je nilfgaardským koronerem a zmocněncem pro speciální úkoly císaře Emhyra. Jako zkušený špión plánuje svrhnout Imperátora, což ovšem vychází z jeho touhy nastolení demokracie než získání moci pro sebe. Velice rychle mu dochází, že Ciri je novou členkou Potkanů a začne proto jednat. Dokonce je osobou, která Ciri způsobí ošklivou jizvu na tváři. V knize je popsán jako muž oblékající převážně černou, jenž pod kabátem nosívá pásy s vrhajícími oriony a mosazí okovaný meč.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Po Zaklínačovi Henry Cavill přijal roli v ještě temnějším fantasy. Jako skotský horal bude příslušníkem rasy Nesmrtelných

Vattier de Rideaux

Velitel nilfgaardské vojenské rozvědky, který se podílel na nechvalně proslulém převratu na Thannedu, je stejně bezohledný a násilnický jako jeho blízký přítel Stefan Skellen. Přestože je pravou rukou císaře Emhyra, nedělá mu problém obejít jeho příkazy. Pro splnění svých cílů je schopen udělat cokoliv a dá se říci, že vraždí pro radost. Často se cítí být ukřivděný, což je převážně způsobeno tím, že je císařem označován za neschopného. Jelikož se s tajnými informacemi svěřuje své krásné, ale dle něj hloupé milence, vědí čarodějky o jeho a Emhyrových plánech.

PSALI JSME TAKÉ: Nejmocnější mág v Zaklínačovi se jako správný padouch držel celou dobu zpátky. Představitelka Yennefer doufá, že se jeho odhalení lidem líbí

Leo Bonhart

Bonhart je pravděpodobně jednou z nejděsivějších postav celého Zaklínače. Jako nájemný vrah, který býval žoldákem, se vyžívá v zabíjení a utrpení druhých. Je mu jedno, jestli zabíjí on anebo při své libůstce sleduje někoho jiného. Skellen ho najme, aby zabil Ciri, ale zároveň si jeho služby pronajme i baron Casadei, který naopak chce princeznu živou. Bonhart je tím, kdo dopadne zlodějskou bandu Potkanů, uřízne členům hlavy a donutí Ciri se dívat. Následně ji přiměje k boji v aréně kupce Houvenagela.

ČTĚTE TAKÉ: Předčasné smrti, pokusy na půlelfkách a nefritová figurka: 11 největších rozdílů třetí řady Zaklínače oproti knize

Isengrim Faoiltiarna

Železný vlk býval legendárním vůdcem komanda Scoia’tael a následně důstojníkem brigády Vrihedd. Jelikož má přes tvář ohavnou jizvu a veliké oči, vzbuzuje strach. Traduje se, že elfa se zjizveným obličejem nelze chytit a porazit. Isengrim je nesmírně nebezpečným bojovníkem, který je po skončení druhé severní války vydán Severnímu království k popravě. Nicméně se mu podaří uprchnout a stane se nepravděpodobným společníkem Dijkstry.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 4. řada Zaklínače potěší fanoušky knižní série, slibuje výkonný producent. Liam Hemsworth už s tvůrci nápady projednává


Zdroje: Screen Rant, Postavy.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.