Hvězda Bridgertonových si postěžovala na Netflix. Během natáčení trpěla a všichni to ignorovali

Eva Lenská
Foto: Netflix/Liam Daniel

Britská herečka Ruby Barker, která si zahrála v obou řadách seriálu Bridgertonovi (Bridgerton), přiznala, že měla při natáčení i po něm psychické problémy. Během nedávného podcastu vytkla Netflixu a produkční společnosti Shondaland, že její potíže ignorovali. 

Ruby Barker si v seriálu Bridgertonovi zahrála Marinu Thompson, sestřenici Featheringtonových, jejíž skandální těhotenství z ní prakticky udělalo ženu lehkých mravů. Stala se společenským vyvrhelem a těžko mohla očekávat, že najde manžela. Přesto se provdala za baroneta Cranea a ve druhé řadě již ztvárňuje ne příliš šťastnou novomanželku a matku malého dítěte.

Během podcastu LOAF pro Oxfordskou univerzitu uvedla, že měla po skončení natáčení 1. řady v roce 2019 psychickou krizi, která se jí vrátila i v roce 2022 při natáčení 2. řady. Netflix a ani produkční společnost Shondaland jí však neposkytli žádnou podporu.

„Ani jeden člověk od Netflixu, ani jeden člověk ze Shondalandu… Když jsem měla psychické problémy, nikdo mě nekontaktoval. Dokonce mi ani nenapsali, aby se mě zeptali, zda jsem v pořádku, nebo zda by mi nepomohla nějaká následná péče nebo podpora,“ řekla.

ČTĚTE TAKÉ: To nejlepší, co Netflix vydal během října: Život na naší planetě ohromil diváky po celém světě, filmaře ale potrápil T-rex

Foto: Liam Daniel/Netflix

Herečka také přiznala, že za její psychické obtíže mohla i izolovanost její postavy. „Během natáčení se moje stavy zhoršovaly,“ vysvětlila. „Bylo to pro mě opravdu trýznivé, protože moje postava byla svým způsobem vyobcovaná, ostrakizovaná a odkázaná sama na sebe.“

„Když jsem týden po natáčení 1. řady nastoupila do nemocnice, bylo to drženo v tajnosti, protože seriál měl mít brzy premiéru,“ dodala. Také prozradila, jak se cítí v současné době: „Byla jsem plná vzteku, naštvaná, všechna ta mezigenerační traumata se na mě nabalovala. Nesla jsem na zádech tíhu celého světa a teď jsem v bodě, kdy mám diagnózu a kreslím za tím tlustou čáru do písku. Nemůžu pokračovat v tom, co jsem dělala, musím se změnit, takže se o to snažím. Chci přežít a přežiju, chystám se na to,“ ujistila své fanoušky.

Zatím nevíme, zda se Ruby Barker alias Marina objeví i ve 3. řadě Bridgertonových, která bude patřit především Penelope (Nicola Coughlan) a Colinovi (Luke Newton). Její premiéry bychom se snad měli dočkat ještě letos.

Zdroj: NBC News, The Economic Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.