5 filmů, které jsou stejně jako thriller Fair Play plné vášně a nervy drásajících scén. A brzy vyjde další

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Erotický thriller Fair Play (Fér hra) od svého uvedení boduje na Netflixu a umísťuje se v TOP 10 nejsledovanějších filmů. Vše se v něm točí okolo dynamiky moci, přičemž dle prvotních recenzí divákům při jeho sledování vyskočí srdce z hrudi. Připravili jsme pro vás proto 5 filmů, které jsou stejně jako Fér hra plné napětí a smyslných scén.

Malcolm a Marie (Malcolm & Marie)

VOD: Netflix

Sam Levinson se spojil se Zendayou a Johnem Davidem Washingtonem na bolestně romantickém drama, v němž se filmař a jeho přítelkyně vracejí po slavnostní premiéře filmu domů. V průběhu večera, kdy netrpělivě vyhlížejí reakce kritiků, se vše náhle zvrtne poté, co se začnou objevovat kruté pravdy o jejich vztahu. Filmu nechybí vášeň a spousta ,co kdyby’.

„Není moc filmů, kde bych se tak moc vžíval do emočních scén a veškerých grimas a mimiky jako tady, Připomíná mu to zápas dvou boxerů, kde každý má svou taktiku a pravdu, ale už tak trošku vymlácený mozek z hlavy,“ píše jeden z hodnotících na ČSFD.

Zmizelá (Gone Girl)

VOD: Netflix

Zmizelá je pravděpodobně nejlepším erotickým thrillerem, jaký byl kdy natočen, a to v mistrovské režii Davida Finchera. Snímek natočený podle bestselleru Gillian Flynn překypuje intrikami, napětím a děsivými momenty. V den pátého výročí svatby se Amy ztratí, přičemž vše nasvědčuje tomu, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel Nick se snaží nalézt svou manželku, ale velmi rychle se z miláčka médií promění ve veřejného nepřítele číslo jedna. Vše totiž nasvědčuje tomu, že za únosem Amy stojí právě on.

Na ČSFD tento snímek s Benem Affleckem a Rosamund Pike v hlavních rolích dosahuje krásného hodnocení 85 %. „Fincherova skrytá kritika herního průmyslu aneb chcete si užít více adrenalinu než v Call of Duty? Ožeňte se! S lehce filozofickou předlohou Zmizelé se nakonec režisér popral znamenitě, takže i když je v hollywoodské adaptaci o poznání méně hutné psychologie, stejně má divák místo zad permanentně kus ledu,“ uvádí hodnotící.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Napínavý a provokativní thriller o bitvě pohlaví je aktuálně nejsledovanějším filmem na Netflixu

Spalující touha (Eyes Wide Shut)

VOD: Apple TV+

Spalující touha je posledním filmem Stanleyho Kubricka a podmanivým portrétem touhy, tajemství a znepokojivé moci. Newyorský lékař ve snímku spolu se svou manželkou pomalu upadá do vztahového stereotypu. Nicméně manželka se mu přizná, že během dovolené tolik toužila po sexu s námořníkem, že by se kvůli tomu všeho vzdala. Lékař zmítaný žárlivostí odmítne milostné dobrodružství s dcerou pacienta i prostitutkou, ale zlákají ho utajené luxusní orgie, kde se lidé v karnevalových maskách oddávají neřestem.

Divákům se film převážně líbí a nazývají ho geniálním. Jeden z uživatelů ČSFD ve své recenzi uvádí: „Těžkej kalibr. Jak říká jedno staré moudré přísloví “Není umění si jednorázově vyhudrovat pelikána, ale jen tak si pohůňkávat” (okey, zas tak staré není) – a neznám lepší snímek, který by ho dokázal bezchybně uvést v platnost. Sexualitou přetékající story drží diváka celou dobu v šachu a ten nejenže se nemůže pod tíhou hypnotických dialogů a atmosféry vyprostit, ale ani se mu absolutně nechce. O čem je ten příběh? O nenaplněných životních touhách, o krizi sexuální identity, o podstatě vesmíru? Nedokážu říci. A upřímně, je mi to fuk.“

Nouzový východ (Revolutionary Road)

VOD: Apple TV+

Režisér Sam Mendes, známý svými inovativními metodami zpracování filmových témat, oživil v romantickém dramatu Nouzový východ příběh obyčejného předměstského páru. Frank a Abby cítí, že na předměstí prostě nepatří. Abby by se chtěla stát herečkou a proto se snaží svého muže přemluvit, aby se přestěhovali do Paříže. Frank se ale místo snění o Paříži oddává alkoholu a laškuje s vnadnou kolegyní. Jak se hroutí jejich plány a sny, upadá i manželství.

V hlavních rolích nefunkčního manželského páru září Leonardo DiCaprio a Kate Winslet, kteří si v minulosti zahráli v oceňovaném filmu Titanic. Diváci vnímají snímek jako totální smršť, kdy jeden z nich ve své recenzi na ČSFD píše: „Leonardo a Kate po deseti letech opět spolu na plátně, ale sladké cukrbliky jsou ty tam… Od první scény po nepovedené divadelní premiéře to mezi nimi jiskří – jako by těch sedm let manželství spolu opravdu prožili.”

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nové erotické drama Netflixu vás možná donutí smazat si profil na seznamce. Nabídne peprné scény i spoustu napětí

Noci s nepřítelem (Sleeping with the Enemy)

VOD: Disney+

V temném psychologickém thrilleru režiséra Josepha Rubena ztvárňuje hlavní hrdinku Julia Roberts. Pro některé diváky může být sledování snímku obtížné, protože podobnou situaci možná právě zažívají. Zkušená herečka se ujala role Laury, která žije v neustálém strachu ze svého neuvěřitelně žárlivého a násilnického manžela. Nedělá mu problém ji zmlátit za to, že pohlédla na jiného muže a vzápětí ji zasypávat dárky. Protože už to nedokáže dále vydržet, předstírá Laura svou smrt a snaží se začít žít v jiném městě. Nemůže být ovšem úplně šťastná, protože ji trápí vědomí, že by ji její manžel mohl začít hledat.

Přestože jsou diváci z psychologického thrilleru rozpačití, najdou se mezi nimi takoví, kteří si Noci s nepřítelem na ČSFD chválí. „Velmi povedený temný thriller. Jak J. Roberts spíše nemusím, tady se herecky opravdu vyznamenala, a to jde o jeden z filmů spíše ze začátku její kariéry. P. Bergin byl mistrovský záporák a věřil bych mu úplně všechno, kdybych měl tu možnost. Kvalitní hudba, kvalitní příběh – skvěle natočeno.”

Pokud vám doporučené snímky na chladné večery stačit nebudou, tak už 25. října je Netflix připraven uvést thriller Šťastně podvedená, ve kterém se hlavní hrdinové nebudou vůbec držet zpátky. Už jen sledování traileru je opravdu zažitkem. Mimo to tu pro vás máme ještě kriminální drama Tělo v ohni, které bylo inspirováno skutečným zločinem.


Zdroje: Netflix, Apple TV+, Disney+, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.