Komedie Rumspringa míří na Netflix. Na mladého amiše z venkova v ní čeká moderní Berlín a plno nástrah

Eva Lenská
Foto: Netflix

Amišové se obvykle izolují od společnosti, žijí na venkově a živí se zemědělstvím. Jelikož nesmí používat mobily, auta a ani elektřinu, bude zajímavé sledovat, jak se jednomu z nich povede v moderním Berlíně. 

Německá komedie Rumspringa nás se životem křesťanské náboženské komunity amišů seznámí trochu víc. Má 101 minut a natočila ji režisérka Mira Thiel, která má kromě režie na svědomí i scénář. Nečekejte však žádné dramatické a vážné zpracování náboženských témat, Netflix slibuje srdceryvný film o přátelství, lásce a hledání sebe sama.

Než se mladí amišové odhodlají v dospělosti vstoupit do náboženské komunity, užívají si období větší svobody neboli rumspringu. Často tohoto období využívají k tomu, aby trochu prozkoumali svět. Nezřídka jsou na to ale kvůli svému předchozímu životu špatně připraveni a musí se potýkat s velkými problémy.

Stejně je na tom i mladý Jacob (Jonas Holdenrieder), který se vydává do Berlína hledat svoje kořeny a vyzkoušet si zcela jiný způsob života, než na jaký je zvyklý. Čeká ho první láska a také závažné rozhodnutí. Bude jen na něm, zda zůstane amišem nebo podlehne lákadlům světa.

Snímek o mladém amišovi a jeho cestě do jiného světa si budete moci pustit 29. dubna na Netflixu.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.